Optimaal zaaien met zaaicombinaties

Artikel delen

Noord Machines BV te Marum, is reeds 8 jaar exclusief importeur van het Italiaanse merk Ortolan Andrea. Dit merk is inmiddels een begrip is op gebied van grondbewerking en onder andere bekend van de kleine rotorkopeg zaaicombinaties en overtopfrees zaaicombinaties. Deze zaaicombinaties worden veelvuldig ingezet bij grond weg en waterbouw projecten, voor zowel aanleg als renovatie en herstel werkzaamheden.

zaaicombinatie

De laatste tijd ziet Noord Machines een toename in het gebruik van onder andere de overtopfrees in combinatie met een zaaimachine. Hierdoor kan men in 1 werkgang keren, of wel de grond volledig zwart maken, en opnieuw inzaaien. Dit is ideaal voor herstel. De rotorkopeg zaaicombi blijft uiteraard het breedst inzetbaar.

zaaicombinatie

zaaicombinatieBeide typen machines zijn leverbaar in werkbreedtes van 90cm tot 250cm en worden standaard geleverd met een gaasrol en zijn voor zwaardere of vettere gronden ook uit te rusten met een speciale tandenrol. De standaard zaaimachine is voorzien van een dubbele valplaat waardoor de wind geen invloed heeft op het vallende zaad. Onder de valplaat kan men tevens een goot schuiven waarmee je een afdraaiproef kan maken of het laatste graszaad na de klus uit de zaaibak kan verwijderen. Ook is, desgewenst, de standaard zaaimachine te vervangen voor een pneumatische zaaimachine voor onder andere het zaaien van bloemenmengsels.

zaaicombinatie

zaaicombinatieNoord Machines BV
www.noordmachines.nl