Flexibel inzetbare overtopfrezen en rotorkopeg zaaicombinaties

Artikel delen

Al 10 jaar is Noord Machines BV exclusief importeur van het Italiaanse merk Ortolan Andrea, die al jaren bekend staat om de zware en degelijke bouw van overtopfrezen en rotorkopeg zaaicombinaties.

tracktor op het landDe overtopfrezen en rotorkopeg zaaicombinaties soorten zijn leverbaar van 90cm tot 250cm werkbreedte en leverbaar met gaasrol of dichte tandenrol. De keuze en voor welk soort rol passend is, is afhankelijk van wat de meest voorkomende grondslag is waarop de machines ingezet worden. Op zwaardere en vettere gronden wordt veelal de dichte tandenrol ingezet, en de gaasrol vaker op lichtere zandgronden, maar uiteraard zijn de jaargetijden ook van invloed op de juiste keuze. Daarom worden machines vaak naar klant wens geleverd met beide opties zodat men kan wisselen wanneer het project er om vraagt. Zo kunnen de machines flexibel worden ingezet. Het wisselen van de rol neemt ongeveer 30min tijd in beslag.

tracktor op het landAfhankelijk van de werkzaamheden binnen de GWW worden deze machines veelal ingezet voor bermen herstel werkzaamheden, en inzaaien en afwerken van nieuwe projecten, aanleg openbaar groen, sportvelden, campings.

Ook voor inzaaien van walkanten, dijken en taluds bij o.a. kunstwerken biedt het bedrijf in samenwerking met een van hun dealers een passende oplossing. Regnerus Machines is specialist in het aanpassen van deze Ortolan machines voor gebruik aan bijna ieder merk en type maaiarm of graaf machine.

Noord Machines BV
www.noordmachines.nl