Kleemann presenteert duurzame oplossingen voor groeve en recycling

Artikel delen

Op de Bauma van dit jaar presenteerde Kleemann innovaties uit zijn uitgebreide productportfolio met in totaal negen mobiele breek- en zeefinstallaties en zijn bedrijfsconcept SPECTIVE. Een wereldpremière werd gevierd met de nieuwe impactbreker MOBIREX MR 130(i) PRO.

De impactbreker MOBIREX MR 130(i) PRO

De impactbreker MOBIREX MR 130(i) PRO is het nieuwe familielid uit de Kleemann PRO-lijn.

De impactbreker MOBIREX MR 130(i) PRO is een nieuw familielid uit de PRO-lijn. De installatie wordt gebruikt als primaire en secundaire breker en combineert output, precisie en duurzaamheid. Dankzij het volledig elektrische aandrijfconcept met de optie van een externe voeding en dus CO2-vrije werking, garandeert de installatie een laag energieverbruik per ton eindproduct. De optionele grote dubbeldeks secundaire zeefunit maakt de productie van twee geclassificeerde eindkorrelgroottes mogelijk. De MR 130(i) PRO bestrijkt een zeer breed toepassingsgebied in natuursteen en recycling. Met zijn zware rotor en krachtige elektrische 250 kW aandrijving garandeert de breekunit een zeer hoge en stabiele doorvoer. Een continue brekerbelasting wordt gegarandeerd door het Continuous Feed System (CFS).

De impactbreker MOBIREX MR 130(i) PRO

De impactbreker MOBIREX MR 130(i) PRO is het nieuwe familielid uit de Kleemann PRO-lijn.

Bedieningsconcept met nieuwe functies

De componenten van het Kleemann bedieningsconcept SPECTIVE zijn perfect op elkaar afgestemd.

Het innovatieve bedieningsconcept SPECTIVE omvat verschillende componenten die optimaal op elkaar zijn afgestemd. Naast het intuïtieve aanraakscherm en verschillende radiografische afstandsbedieningen ondersteunt de digitale applicatie SPECTIVE CONNECT vooral de digitalisering van de werkplek. Alle relevante procesinformatie en rapportages worden nu op uw smartphone weergegeven, zonder dat u het voedingsapparaat hoeft te verlaten. Een nieuwe configuratietool ondersteunt de operator bij het selecteren van de juiste machine-instellingen.

Screeningsprogramma uitgebreid

De nieuwe MOBISCREEN MSS 802(i) EVO is ontworpen als een krachtige mobiele zeef voor grove elementen. Met zijn slimme installatieontwerp en flexibele conversiemogelijkheden garandeert het een optimale materiaalstroom in natuursteen- en recyclingtoepassingen. Het grote scala aan zeefoppervlakken en de eenvoudige instelling van zeefparameters maken het mogelijk om de MSS 802(i) EVO eenvoudig aan te passen aan nieuwe toepassingsomstandigheden. Als een fijn eindproduct moet worden gezeefd van bijzonder grof materiaal, kan de installatie snel worden omgezet van drie naar twee uiteindelijke korrelgroottes. Verdere voordelen zijn de eenvoudige bediening dankzij het intuïtieve besturingssysteem, de gemakkelijke toegang tot alle relevante machinecomponenten en het aandrijfconcept met de optie van een externe voeding voor emissievrij en dus milieuvriendelijk werk.

De kegelbreker MOBICONE MCO 90(i) EVO2 en de kaakbreker MOBICAT MC 110(i) EVO2 van Kleemann.

EVO2 lijn voor flexibele toepassingsmogelijkheden

De nieuwste leden van de productlijn – de kaakbreker MOBICAT MC 110(i) EVO2 en de kegelbreker MOBICONE MCO 90(i) EVO2 – werden samen aan het publiek gepresenteerd op de Bauma met lijnkoppeling. Beide installaties hebben een efficiënt aandrijfconcept en intelligente overbelastingssystemen. De bediening is eenvoudig dankzij SPECTIVE en SPECTIVE CONNECT. De EVO2-lijn omvat ook de mobiele impactbrekers MOBIREX MR EVO2. De installaties imponeren met flexibele toepassingsmogelijkheden in natuursteen en recycling.

De kegelbreker MOBICONE MCO 90(i) EVO2 en de kaakbreker MOBICAT MC 110(i) EVO2 van Kleemann.

WIRTGEN GROUP
www.wirtgen-group.com