Uit de jas gegroeid

Artikel delen

GP Equipment BV is al sinds 2007 specialist in uitrustingstukken voor grondverzetmachines. Na de fusie met HTS Rubbertracks BV in 2021 leveren zij ook alle mogelijke rijwerkonderdelen voor rupsvoertuigen. Waar dat nu vanuit 2 locaties gebeurt, blijkt toch al snel dat het tijd is voor de volgende stap. Over een jaar wil het fusiebedrijf een nieuw, groter pand betrekken.

Drone shot van GP equipment

“Het zat er al een tijdje aan te komen”, zegt Guus van der Paalen, directeur van GP Equipment. “Twee kantoren, twee magazijnen, een dubbel aantal heftrucks: ik had al snel in de gaten dat dit niet ging werken. Beide locaties hebben geen uitbreidingsmogelijkheden. Daarom komt er een nieuw pand langs de snelweg in Weert waarin we de twee bedrijven vanaf 2024 ook fysiek gaan samenvoegen.” Het pand zal ca. 8000 vierkante meter groot worden.

Het werkgebied van zijn bedrijf valt nu samen te vatten als ‘slijtdelen voor grondverzetmachines’ en beoogt daar een one-stop-shop voor te worden. “Of je nu een bak, snelwissel, ripper, verdichtingswiel, onder- en bovenrol, rubbertrack of rupsketting nodig hebt, GP Equipment heeft het op voorraad. Ook maken we veel op maat, onze slimme engineers denken graag met de klant mee. Bij ons geldt dat (bijna) alles kan.”

Tenslotte kijkt Van der Paalen ook naar de personele bezetting van zijn bedrijf. “Nu hebben we 25 man personeel, maar dat zullen er in de toekomst meer worden. Die werkgelegenheid maakte dat de gemeente Weert ook goed heeft meegewerkt in de totstandkoming van onze nieuwbouwplannen”.

GP Equipment BV
www.gp-equipment.com