“Laten zien welke emissieloze oplossingen er al zijn”

Artikel delen

Het is eindelijk weer zover, van 8 tot en met 10 juni vinden de Technische Kontakt Dagen (TKD) weer plaats in Almere. Met 118.000 vierkante meter en 180 standhouders is dit de grootste buitenbeurs van West-Europa. Bovendien wordt dit de meest duurzame mechanisatiebeurs ooit: er is namelijk extra aandacht voor emissieloze bouwmachines. Brancheorganisatie BMWT kijkt uit naar de 28e editie van de TKD.

Materieel op TKDBij het open gaan van de inschrijvingen afgelopen december hebben zich in de eerste drie weken een record aantal exposanten gemeld. Hierdoor zijn er maar liefst 40 extra standhouders en bijna 50.000 vierkante meter extra bij gekomen ten opzichte van de beoogde editie van vorig jaar. Dat is een flinke groei. Alle professionals die werken op het gebied van grondverzet-, recyclingmaterieel en aanverwante specialismen uit de bouwsector en industrie zijn hierbij aanwezig. Met actieve demonstraties, een demobaan voor vrachtauto’s en dumpers én de diversiteit van de wat kleinere exposanten tot de absolute marktleiders, belooft het een totaalbeleving te worden.

Emissieloze bouwbranche

Overzichtsfoto TKD

Dit jaar staat het thema duurzaamheid centraal. Want vanaf 2035 moet de hele bouwbranche emissieloos zijn en dat is nog een flinke uitdaging. Daarom zullen, naast nieuwe en uiterst schone Stage V-motoren, al veel elektrische machines te zien zijn op de TKD. BMWT schat in dat elke exposant zal laten zien welke emissieloze oplossingen er al zijn. Maar, de brancheorganisatie is er ook van bewust dat er ook nog veel diesel aangedreven machines worden getoond, want voor de hele TKD elektrisch, of  waterstof aangedreven is, duurt nog zeker tien jaar. Maar duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij deze editie én bij de volgende.

BMWT helpt de sector om de transitie naar zero-emissie zo goed en zo snel mogelijk te laten maken. Er ligt namelijk een serieuze gezamenlijke duurzame uitdaging waar iedereen in de branche de schouders onder moet zetten. De TKD is een mooie gelegenheid om aan te tonen dat de branche hier actief mee bezig is.

Goede afspiegeling van huidig materieelpark

Bouwmaterieel

De bezoekers en deelnemers krijgen tijdens de Technische Kontakt Dagen 2023 een hele goede afspiegeling van het huidige moderne Nederlandse materieelpark te zien. Om een goede doorstroming van bezoekers te waarborgen, zijn de publiekstrekkers strategisch over het terrein verdeeld en er zijn geen ‘dode hoeken’. Daardoor krijgt elke bezoeker én exposant waar voor z’n geld.

BMWT
www.bmwt.nl
Standnr. 97