Met Tele Radio Exster de truck veilig op afstand besturen

Artikel delen

Tijdens de TKD 2023 laat Tele Radio drie dagen lang zien, dat het dé expert is op het gebied van veilige draadloze en radiografische afstandsbediening. Het accent ligt dit keer op het brede assortiment heupzenders en op het innovatieve Tele Radio Exster. Hiermee is een met deze ‘External steering’ uitgeruste Volvo truck probleemloos van buiten de cabine te besturen en te bedienen.

De voordelen van externe besturing liggen voor de hand: het is veel veiliger, werkt efficiënter, er zijn iets minder werknemers nodig en de kans op ongelukken en blessures is kleiner. Komt dat zien…!

Exster is gemakkelijk te bedienen met één van de heupzenders uit de TEQ-serie. Ook installeren is eenvoudig. Het plug & play systeem maakt gebruik van de CANbus, J1939 en communiceert rechtstreeks met Volvo’s Exster-systeem. Het besturingssysteem is op maat programmeerbaar en kent veel functies voor zowel de truck als een opgebouwde kraan, et cetera. Als veiligheidsmaatregel is er een snelheidsbeperking van 10 km/u.

Om de truck op afstand te kunnen besturen is een heupzender een praktisch en efficiënt hulpmiddel. Ze zijn er als standaardversie of op maat gebouwd (de Custom Line) voor specifieke toepassingen. De gebruiker heeft daarbij keuze uit drukknoppen, schakelaars, joysticks, feedbackinformatie, enzovoort.

PrimaTEQ is de meest compacte heupzender. Hij is 21 cm breed en geschikt voor langdurig gebruik in ruwe omstandigheden. VersaTEQ is de meer multifunctionele heupzender en SupraTEQ is de overtreffende trap. Deze 33 cm metende full-size heupzender heeft ruimte voor een groot aantal bedieningselementen en dat maakt hem ideaal voor de besturing van complexe hydraulische, mobiele en industriële machines.

Tele Radio
www.tele-radio.com/
Kavelnummer: 138