Bewust Veilig-dag 2024 op woensdag 27 maart

Artikel delen

De organisatie van de Bewust Veilig-dag op 29 maart 2023 kan terugkijken op een geslaagde editie. Dat blijkt uit de enquête onder de deelnemende bedrijven. De meesten van hen beoordeelden de dag met een ruime voldoende, met een 7,7 als gemiddelde waardering. Ook was het aantal deelnemers ongekend hoog.

De zevende editie van de Bewust Veilig-dag kende een recordaantal van bijna 700 deelnemers. Daarvan vulden 155 de enquête in. Hiermee hielpen zij een beeld te schetsen van hoe zij de dag beleefden en wat de organisatie volgend jaar beter kan doen.

Tijdens de Bewust Veilig-dag konden deelnemers drie online toolboxen volgen. De toolbox over ‘omgaan met werkdruk’ had de meeste deelnemers; verdeeld over 504 locaties waren één of meer mensen ingelogd. Voor de onderwerpen ‘werken met ladders en trappen’ en ‘veilige elektrische arbeidsmiddelen’ schakelden respectievelijk 287 en 203 deelnemers in. De daadwerkelijke aantallen liggen hoger, want via de enquête gaven veel deelnemers aan dat zij op veel locaties met meerdere personen naar de toolboxen keken.

Bewust Veilig-krant

Net als bij de vorige edities stelde de organisatie ook dit jaar de gratis Bewust Veilig-krant beschikbaar. Deze behandelde diverse veiligheidsrisico’s die tijdens het werk kunnen voorkomen. In totaal werd de krant ruim 3.000 keer gedownload. Ook de vertalingen waren populair: onder de downloads waren zo’n 600 exemplaren in de Engelse, Duitse, Poolse of Roemeense taal.

Webshop

Bedrijven konden dit jaar hun deelname ook uitdragen via promotiemateriaal uit de Bewust Veilig-webshop. In totaal kochten zij ruim 4.000 producten, waarbij vooral de posters, pennen en bouwhekdoeken populair waren. Daarnaast werd ook veel gebruik gemaakt van het gratis digitale promotiemateriaal, zoals de social media-posts en banner met de boodschap ‘Wij doen mee’.

Bewust Veilig-dag 2024

Met hulp van de feedback uit de enquête verwacht de organisatie dat de volgende editie van de Bewust Veilig-dag een nóg groter succes wordt. Deze volgende editie vindt plaats op woensdag 27 maart 2024. Bedrijven die er vroeg bij willen zijn en niets van de communicatie willen missen, kunnen zich nu al aanmelden via de website van de Bewust Veilig-dag. Ga naar www.bewustveilig.com.