Veertiende editie Boominfodag groot succes

Artikel delen

Donderdag 11 mei vond de veertiende editie van de jaarlijkse Nederlandse Boominfodag plaats. Meer dan 250 geïnteresseerden reisden deze dag af naar de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp. Bovendien was op deze dag ook de studentenwedstrijd van de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten te aanschouwen en genoten een flinke groep boomliefhebbers van een verdiepende workshop op 12 mei.

Jan Willem de Groot opent de veertiende Nederlandse Boominfodag, samen met wethouder Cathelijne Bouwkamp (gemeente Arnhem).

Jan Willem de Groot opent de veertiende Nederlandse Boominfodag, samen met wethouder Cathelijne Bouwkamp (gemeente Arnhem).

De Boominfodag bood twee dagen lang een gevarieerd programma vol informatieve en interactieve activiteiten. Vakgenoten uit binnen- en buitenland namen deel aan lezingen en workshops over verschillende aspecten van boomverzorging, boombescherming en stedelijke vergroening. Opvallend deze middag was dat er, naast de aanwezigheid van boomspecialisten, ook veel geïnteresseerden uit andere aanpalende vakgebieden aanwezig waren: ecologen, landschapsarchitecten, technisch adviseurs en collega’s uit de cultuurtechniek. Een trend waarvan Stadswerk en Koninklijke VHG hopen dat deze zich de komende edities voortzet.

Initiatiefnemer en inspirator Jan Willem de Groot kijkt tevreden terug op de dag. “De Boominfodag is dé plek waar je jouw passie voor bomen kunt delen met gelijkgestemden en nieuwe inzichten opdoet. De dag is mede een succes geworden door de bijdrage van Gemeente Arnhem, de gastvrije ontvangst van Yuverta mbo Velp en een groot aantal sponsoren.”

Editie 2024

Tijdens de opening van de Boominfodag werd ook al de volgende editie aangekondigd. De vijftiende editie van de Boominfodag vindt plaats op donderdag 7 maart 2024. Maarten Loeffen, directeur van Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland licht de keus voor het begin van het kalenderjaar toe: “We zijn ontzettend blij met de opkomst dit jaar. In de maand mei wordt enorm veel georganiseerd. Dat zoveel mensen kiezen om naar de Nederlandse Boominfodag komen, doet ons enorm goed en toont het belang van het evenement. Op basis van een peiling onder onze leden en om ook andere boomspecialisten te kunnen verwelkomen, hebben we ervoor gekozen om de vijfitende editie in maart te organiseren.”

Ook Marc van Rosmalen, directeur van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG), onderstreept het belang van het uitwisselen van kennis en inzichten op het gebied van bomen. “Bomen vervullen een vitale rol in onze leefomgeving, en deze rol wordt alleen maar nadrukkelijker. Daarom is het belangrijk dat we onze kennis en ervaring hierover blijven doorontwikkelen en met elkaar delen.” De organisatoren zijn nog op zoek naar een locatie voor de komende editie. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden bij Stadswerk.

Werken aan een Future Green City

Net als voorgaande edities zijn brancheorganisaties Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland de organisatoren van de Nederlandse Boominfodag, in samenwerking met Jan Willem de Groot. Stevig geworteld in het hier- en nu werken Stadswerk en VHG aan de ontwikkeling van een Future Green City. Nederland in 2040; een netwerk van duurzaam en adaptief ontworpen en ingerichte steden en dorpen. De jaarlijks terugkerende Nederlandse Boominfodag speelt hierin een belangrijke rol.

Voor meer informatie over het congres en andere ontwikkelingen op dit vakgebied kun je terecht op de website van de Nederlandse Boominfodag: www.boominfodag.nl.