Gezonder werken met roetfilter voor grondverdichters

Artikel delen

Weber MT, de specialist voor lichte verdichtingstechniek, biedt een roetfilter voor de reversable grondverdichters CR 6 WSA DPF (5,5 tonner 55 kN) en CR 7 WSA DPF (6,5 tonner 65 kN) aan. Het roetfilter is geschikt voor de dieselmotoren van de E1-serie met elektronische motorbesturing.

Grondverdichter met roetfilter

Gelijkvloers en in besloten werkgebieden inzetbaar: de grondverdichter CR 7 WSA DPF.

Tijdens het gebruik van de machine regenereert het roetfilter (DPF) zich automatisch van het eerder gebonden roet. Hoge uitlaatgastemperaturen garanderen de zelfreiniging van het filter.

De fabrikant garandeert meer dan 95 % minder roetdeeltjes. De voordelen van deze grondverdichters van Weber MT liggen voor de hand. Trilplaten met DPF mogen ook in geheel of deels besloten werkgebieden, zoals bijvoorbeeld in hallen, tunnels of in meer dan schouderdiepe greppels, worden toegepast. Bovendien mogen in deze werkgebieden ook andere medewerkers verblijven. Ook aan arbo-normen voor gezondheid en veiligheid op het werk wordt direct voldaan.

De door Weber MT aangeboden trilplaten met DPF beschikken over de extra uitrusting WSA (Weber Smart Assist). Naast de beproefde verdichtingscontrole COMPATROL® en de MDM-motorbescherming komt er in deze uitrustingsversie een gebruikersondersteuning bij. Deze geeft op een display een mogelijke storing van de motor weer en geeft aanwijzigingen om deze te verhelpen. Zo wordt er, stap voor stap uitgelegd waar en hoe je het luchtfilter vervangt of het oliepeil controleert en motorolie bijvult. Doel van deze innovatie is volgens de fabrikant om de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de producten verder te verhogen.

Weber MT
www.webermt.com
Stand 638