Duurzame oplossingen transformeren brandbestrijding

Artikel delen

In de strijd tegen branden speelt bluswater een cruciale rol. De traditionele aanpak, waarbij bluswater via brandkranen van een drinkwaterbedrijf wordt verkregen, staat echter onder druk. Vanuit de water- en milieuwetgeving, maar ook vanuit sociaal oogpunt wordt steeds vaker geëist dat drinkwater niet als bluswater mag dienen. Hier biedt Wilkon, een CIBV-gecertificeerd bedrijf, uitkomst met innovatieve blusleidingen die bluswater onttrekken aan grondwater, open water en bluswaterleidingen.

Installatie brandkraan

Wilkon heeft zich gespecialiseerd in het aanleggen van zowel inpandige als uitpandige blusleidinginstallaties. Zo boren ze niet alleen jouw brandput, maar verzorgen ze ook de aanvoer van bluswater. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren diverse ondergrondse bluswatervoorzieningen succesvol geïmplementeerd, inclusief zowel boven- als ondergrondse brandkranen. Deze zijn aangesloten op HDPE bluswaterleidingen, bekend om hun duurzaamheid en weerstand tegen hoge druk. Een bijzondere techniek die Wilkon toepast is spiegellassen, een proces waarbij leidingdelen door hitte worden versmolten. Dit zorgt voor een uiterst sterke en betrouwbare verbinding zonder de noodzaak voor lijm of andere hulpmiddelen.

Deze innovatieve aanpak biedt meerdere voordelen. Ten eerste garandeert het een constante aanvoer van bluswater, essentieel voor de effectiviteit van de brandbestrijding. Ten tweede draagt het bij aan duurzaamheid en het behoud van drinkwater, een steeds belangrijker wordend milieudoel. Voor locaties met beperkte toegang tot open water of traditionele bluswaterbronnen biedt Wilkon’s methode een uitstekend alternatief.

Geïnteresseerd in een duurzame en betrouwbare bluswatervoorziening? Wilkon staat klaar om met hun jarenlange ervaring, gecertificeerde boormeesters, moderne apparatuur en zorgvuldige werkwijze, een kwalitatieve en duurzame oplossing te bieden. Voor meer informatie of vrijblijvend advies, bezoek de website.

Wilkon
www.wilkon.nl