Minder papierwerk voor de buitendienst

Artikel delen

Een steeds kleiner aantal uitvoerders, toezichthouders en beheerders moeten steeds meer gegevens over de uitvoering vastleggen en communiceren. Steeds meer Gemeenten, Nutsbedrijven en Aannemers stappen over op de Werktools app om hun bouwdossier en de communicatie bij de uitvoering te verbeteren en hun buitendienst te ontlasten.

Buitenwerker die aan het bellen is

Met de Werktools app kunnen alle buitenwerkers ter plekke gegevens van de nul-meting, voortgang, afwijkingen, afspraken of restpunten vastleggen, rapporteren en communiceren. Geen gedoe meer met foto’s en gegevens in Onedrive, Whatsapp, email of de netwerkfolder worden vastgelegd en verstuurd. De gestructureerde UAV/RAW-data worden in Werktools op 1 plek vastgelegd, gerapporteerd en met de opdrachtnemer/gever afgestemd. Dat gaat heel makkelijk en met minder werk.

Ontdek de veelzijdigheid van de WERKTOOLS app

De WERKTOOLS app is ontworpen om de dagelijkse werkzaamheden van buitenwerkers te vereenvoudigen. Met deze app kunnen gebruikers eenvoudig schouwen, een nul-meting vastleggen en dagboeken bijhouden volgens UAV/RAW-richtlijnen. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om gedetailleerde dag- en weekrapporten op te stellen, de oplevering te ondersteunen en de overdracht te managen.

Gebruikers kunnen snel en eenvoudig foto’s, teksten, kaart- en andere data registreren, professionele rapporten maken en deze communiceren met de opdrachtgever of opdrachtnemer. Dit zorgt voor een uniform en gestroomlijnd werkproces waarbij iedereen dezelfde werkwijze volgt.

Mobiele versie van Werktools app

Voordelen die het verschil maken

De Werktools app biedt aanzienlijke voordelen voor zowel opdrachtgevers als aannemers.

De eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface maakt de app geoptimaliseerd voor mobiele telefoons, wat zorgt voor maximale toegankelijkheid en gebruiksgemak. Buitenwerkers hebben hierdoor altijd alle benodigde informatie en functies binnen handbereik, ongeacht waar ze zich bevinden. Real-time communicatie tussen alle projectleden wordt aanzienlijk versoepeld, waardoor iedereen altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Dit vermindert de kans op misverstanden en zorgt voor een efficiëntere samenwerking.Het eenvoudige registreren van foto’s, teksten, kaart- en andere data draagt bij aan een sluitende bewijsvoering, waardoor belangrijke informatie nooit verloren gaat. Bovendien zorgt de uniforme werkwijze ervoor dat alle projectleden consistent en betrouwbaar te werk gaan, wat essentieel is in complexe projecten met veel betrokken partijen.

De Werktools app is snel te implementeren en vereist minimale training, wat betekent dat organisaties snel aan de slag kunnen zonder lange implementatietrajecten. Alle gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud, zodat ze altijd beschikbaar zijn en makkelijk teruggevonden kunnen worden, wat gemoedsrust biedt.

Specifieke voordelen voor opdrachtgevers

Voor opdrachtgevers biedt de Werktools app specifieke voordelen die hun werkproces aanzienlijk verbeteren. Ze kunnen hun dagboek en logboek ter plekke bijhouden met foto’s en benodigde (UAV/RAW) gegevens. Dit zorgt voor een gedetailleerde en nauwkeurige registratie van alle werkzaamheden. Met de app hebben alle betrokkenen direct inzicht in de uitvoering en bijzonderheden van het project. Dit zorgt ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is van de huidige status en eventuele issues snel kunnen worden opgelost. Daarnaast maakt de app het eenvoudig om professionele schouw-, oplever-, week-, bezoek- en bouwrapporten te maken met foto’s, kaarten en data. Deze rapporten kunnen gemakkelijk worden gedeeld met alle betrokken partijen, wat de transparantie en samenwerking bevordert.

Doordat alle gegevens en foto’s makkelijk terug te vinden zijn, bespaart de app veel tijd aan administratieve taken. Dit betekent dat opdrachtgevers zich meer kunnen focussen op het daadwerkelijke werk en minder op papierwerk.

Brug

Eigenschappen die het verschil maken

De Werktools app biedt een scala aan eigenschappen die het werkproces stroomlijnen. Notities kunnen worden gemaakt met teksten, tags, foto’s en data, bruikbaar voor alle disciplines. GPS, adres, weer, windsnelheid en tijd worden automatisch vastgelegd, waardoor alle informatie altijd up-to-date en accuraat is.

Problemen of incidenten kunnen direct via de app worden gemeld, en de uitgebreide rapportagemodule maakt het mogelijk om dag-, week-, oplever-rapporten en bouwverslagen te genereren. Deze rapporten kunnen geëxporteerd worden naar Word, Excel of PDF.

Communicatie en afstemming verlopen soepel via de app, mail of VISI, en alle gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud. Met krachtige filter- en zoekmogelijkheden kunnen gebruikers snel de benodigde informatie vinden.

Met de Werktools app kunnen uitvoerders of voormannen gegevens afstemmen met elkaar, de werkvoorbereiding en projectleiding, en communiceren met de klant. Dit maakt het werk efficiënter, vermindert administratieve lasten en zorgt voor een soepel verloop van het bouwproces.

Vraag een demo aan

Wilt u ontdekken hoe de Werktools app uw werkprocessen kan verbeteren? Vraag dan nu een demo aan en ervaar zelf de voordelen van minder papierwerk en efficiëntere communicatie.

Werktools
werktools.com/gww