Dit jaar geen TKD, maar wel de Belgische Demo Days

Artikel delen

Voor de Technische Kontakt Dagen, beter bekend als TKD, moeten we nog een jaar wachten. Wie toch graag een honderdtal machines en meer dan 20 trucks in actie wil zien, kan begin september terecht in het zuiden van België. In de ‘man made’ heuvels van Terril Saint-Antoine in Boussu – Wallonië – wordt op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september de Demo Days powered by Matexpo gehouden.

Net als op de TKD mag je tijdens de Belgische Demo Days zelf op diverse machines draaien.

Net als op de TKD mag je tijdens de Belgische Demo Days zelf op diverse machines draaien.

Het is even rijden maar dan heb je ook wat. De site van Demo Days 2024 ligt namelijk op ruim 3 uur met de auto vanaf Utrecht. Het buitenevenement duurt dit jaar geen twee maar drie dagen. Demo Days begint dit jaar op een weekdag: vrijdag 6 september om 09:00 uur. Die extra stap is gezet om werkbezoek extra aantrekkelijk te maken voor organisaties, openbare besturen en grote aannemersbedrijven, zo vertelt Gregory Olszewski, managing director van deze succesvolle openlucht vakbeurs voor de bouwsector. Drie dagen lang, van 09.00 tot 17.00 kunnen de bezoekers kijken en meedoen bij doorlopende demo’s van werkende (graaf)machines, trucks, kippers, accessoires en ander materieel. De lijst met exposanten bevat veel van de bekende merknamen en importeurs/dealers die ook in 2022 acte de présence gaven. De circa veertig exposanten zijn goed voor ruim 100 machines en meer dan 20 trucks,

Het gehele terrein is meer dan 33 hectare groot en heeft op een op rotsachtige ondergrond hellingen tot wel 20%.

Het gehele terrein is meer dan 33 hectare groot en heeft op een op rotsachtige ondergrond hellingen tot wel 20%.

Rotsachtige ondergrond met hellingen tot wel 20%

Anders dan bij de TKD is er voor graafdoeleinden veel minder een gladde en zanderige ondergrond te bekennen in de groeve in Boussu. Wel ligt er veel steenachtige grond en steenkolengruis. Het gehele terrein is meer dan 33 hectare groot en heeft op een op rotsachtige ondergrond hellingen tot wel 20%. Het hoogste punt ligt op circa 60 meter. In 2022 was het bezoekersparcours bijna 3 km lang en moest er flink geklommen worden. Dit jaar is het aantal exposantenzones teruggebracht van vier naar twee, door op de lagere gedeelten de tussenstukken beter te gebruiken. Dat scheelt een heel stuk lopen, al spreekt Gregory graag nogmaals de gevleugelde woorden: “Be sure to bring your boots.” Voor het presenteren en demonstreren van bekende merken vrachtwagens is achteraan een eigen zone met rijparkoers bedacht.

Het aantal exposantenzones is teruggebracht van vier naar twee en dat scheelt een heel stuk lopen, al spreekt Gregory graag ook nu weer de gevleugelde woorden: “Be sure to bring your boots.”

Het aantal exposantenzones is teruggebracht van vier naar twee en dat scheelt een heel stuk lopen, al spreekt Gregory graag ook nu weer de gevleugelde woorden: “Be sure to bring your boots.”

Tickets, openingstijden en locatie

Op de website kunnen bezoekers zich vooraf registreren. Registratie is gratis bij online reservatie op https://demodays2024.be/nl/registratie. Aan de kassa ter plaatse bedragen de kosten €25 per ticket.

  • Het entreeticket is geldig voor de 3 dagen voor 1 persoon.
  • Vrijdag 6, zaterdag 7, zondag 8 september 2024
  • Terril Saint-Antoine in Boussu – Wallonië (B)
  • Dagelijks van 09u00 tot 17u00
  • Bereikbaar via E42 – Afrit 26 Dour – 7300 Boussu
  • Adres voor autonavigatie: Rue de la Machine à Feu, 7370 Dour
  • Website: https://www.demodays2024.be

Het geaccidenteerde terrein is niet toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens. Een bezoek aan Demo Days is op eigen risico en verantwoordelijkheid. Het terrein is geen speelzone en minderjarigen krijgen enkel toegang wanneer ze worden begeleid door een volwassenen.