Kennisdeeldag – Bespaar met duurzaam asfaltonderhoud

Artikel delen

Op donderdag 12 september organiseert InfraCampus-Stichting IKN een Kennisdeeldag in samenwerking met Wegdek Onderhouds Techniek (WOT). Op deze dag zal het thema ‘Bespaar met duurzaam asfaltonderhoud’ centraal staan. Gedurende dag kunt u interessante lezingen bijwonen en is er tijdens de lunch en netwerkborrel volop ruimte om te netwerken met onder andere de exposanten, die een vaste standplek innemen in de InfraCampus.

Duurzaam wegonderhoud speelt een cruciale rol in de infrasector. Het omvat technieken en strategieën die niet alleen gericht zijn op het verlengen van de levensduur van wegen, maar ook op het minimaliseren van de impact op het milieu. Innovatieve onderhoudsbenaderingen zoals Oppervlakbehandelingen (OB) en Emulsieasfaltbeton (EAB) dragen bij aan een efficiënter gebruik van materialen en energie, wat resulteert in lagere emissies van CO2 en stikstof. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen en energiezuinige processen, wordt niet alleen het milieu gespaard, maar worden ook kosten bespaard. In samenwerking met Wegdek Onderhouds Technieken (WOT) wordt hier tijdens de Kennisdeeldag invulling aan gegeven.

Wegdek Onderhouds Technieken (WOT) is een initiatief van de Vakgroep Specialistische Wegenbouw van Koninklijke Bouwend Nederland en aannemers in het asfaltonderhoud in Nederland. Het WOT is een voorvechter van het verlengen van de levensduur van de bestaande weg door middel van goede, duurzame en conserverende onderhoudstechnieken.

Asfaltonderhoud

Programma Kennisdeeldag

Hieronder treft u het programma aan:

  • 12:00 – Inloop InfraCampus Harderwijk
  • 12:30 – 13:30 – Lunch
  • 13:30 – 13:40 – Ontvangst door Yvonne Brouwer-Liefink, bestuurslid InfraCampus-IKN
  • 13:40 – 14:20 – Oppervlakbehandelingen door Johannes de Vries, Bedrijfsleider AKROH Slijtlagen en voorzitter WOT
  • 14:20 – 15:00 – Emulsie asfaltbeton door Rogier van Diepen, Possehl Spezialbau en lid WOT
  • 15:00 – 15:15 – Koffiebreak
  • 15:15 – 15:55 – Duurzaamheid, circulariteit, stikstof, C02 en MKI door Tobias, Strating, Roelofs
  • 15:55 – 16:00 – Afsluiting door Johan de Vries
  • 16:00 – Netwerkborrel

Voor wie interessant?

Deze Kennisdeeldag is interessant voor wegbeheerders en adviesbureaus die zich bezighouden met wegenonderhoud en meer kennis willen opdoen over duurzaam asfaltonderhoud. U kunt deze Kennisdeeldag kosteloos bijwonen.

Aanmelden Kennisdeeldag

Meld u hier eenvoudig aan voor de Kennisdeeldag van 12 september 2024.