Kennisdeeldag – Samen werken aan de toekomst van afvalwatersystemen

Bent u actief in stedelijk waterbeheer, afvalwaterzuivering of duurzaamheid? Dan mag u deze middag niet missen! Op donderdag 26 juni organiseren InfraCampus en Water Alliance een Kennisdeeldag over decentrale sanitatie op de InfraCampus in Harderwijk (gebouw 150). Het belooft een waardevolle bijeenkomst te worden, waar actuele kennis wordt gedeeld en inspirerende praktijkvoorbeelden worden gegeven. Ook is er volop gelegenheid om te netwerken.

Kennisdeeldag Infracampus

Wat kunt u verwachten?

U krijgt een uniek inkijkje in concrete toepassingen die nú al impact maken. STOWA, hét toonaangevende instituut in Nederland voor praktijkonderzoek, neemt u mee in de wereld van decentrale zuiveringen: met hun meerwaarde, maar ook hun knelpunten. De wereld van afvalwater is volop in beweging. Veranderende wet- en regelgeving, zoals de nieuwe Europese Richtlijn Stedelijk Afvalwater, vraagt om slimme, toekomstbestendige oplossingen. Tijdens de kennissessies worden deze kaders geschetst en verkent KWR de implicaties voor decentrale systemen.

Inspriratie uit de praktijk

De Expertgroep Circulair Water, met bijdragen van Stefan Bergsma (Desah) en John van Schoonhoven (Bluecon) verzorgen samen een inspirerende lezing over de verschillende oplossingen op het gebied van decentrale afvalwaterzuivering. Vervolgens nemen organisaties als LeAF en Lelystad Airport Business Park u mee in hun projecten, ervaringen en leerpunten. Bekijk hier het programma

Voor wie is deze dag interessant?

De Kennisdeeldag richt zich op een brede groep professionals en beleidsmakers. In het bijzonder is de Kennisdeeldag uitermate interessant voor:

  • Gemeentemedewerkers die zich bezighouden met stedelijk water, riolering, gebiedsontwikkeling en duurzame inrichting van de openbare ruimte
  • Vertegenwoordigers van waterschappen en provincies
  • Professionals van advies- en ingenieursbureaus
  • Bouwbedrijven en projectontwikkelaars
  • Experts en vakgenoten uit grote bedrijven die nu focussen op centrale (bio)zuivering kunnen inspiratie en inzichten halen uit nieuwe technologieën, gericht op de SDG’s en decentrale oplossingen.

Bent u erbij? Meld u hier aan.