Betonafdichting

Artikel delen

Kimmenade Nederland BV sloot de tunnelbakken Maastunnelplein in Rotterdam waterdicht af. Dat gebeurde vóór het asfalteren, met verspuitbaar, naadloos materiaal. Beton heeft namelijk veel te leiden onder invloed van onder andere dooizouten. Door toepassing van een koud gespoten afdichtmiddel is de betonnen constructie helemaal waterdicht en dooizoutbestendig.

In het verleden bleek het afdichten van kunstwerken een moeilijke zaak. Zijn er eenmaal lekkages, dan zorgen die voor schade aan de constructie, aan de wapening. De 4 millimeter dikke, koud gespoten bitumenemulsie met de merknaam Novacell zorgt voor een snelle en definitieve waterkering en voorkomt schade plus onnodig opsporingswerk.

In de meer dan 20 jaar zijn veel projecten zoals kelderwanden, parkeer- en brugdekken en tunnelbakken voorzien van Novacell. Het product wordt in eigen huis geproduceerd. Ook de bijbehorende spuitapparatuur is in eigen huis ontwikkeld.

Kimmenade Nederland BV
Helmond
www.kimmenade.com