Lichte Li-Ion accu snoeischaar

Artikel delen

Geen grasveld en struik is meer veilig zodra u de nieuwe accu-snoeischaar van Skil Europe in handen krijgt. Het model 0755 uit de ‘Urban Series’ biedt een 2-in-1 oplossing als zowel gras- als struikschaar dankzij de set messen die makkelijk om te wisselen zijn. Bovendien is de snoeischaar uitgerust met het ingenieuze ‘Easy Storage’ systeem van Skil, om het gereedschap na gebruik snel en plaatsbesparend op te bergen.

De snoeischaar model 0755 heeft een ergonomische vormgeving en een Softgrip handgreep. De compacte afmetingen en het geringe gewicht maken van deze snoeischaar het gereedschap bij uitstek voor allerhande snoei- en trimwerk in bijvoorbeeld stadstuinen. Voor nog meer gebruikscomfort zorgt de aparte vergrendeling, waardoor de schaar nooit onverhoeds wordt ingeschakeld.
De ingebouwde 3,6 V Lithium-Ion accu is een compacte en lichte energiebron die dezelfde capaciteit biedt met minder gewicht en minder volume. Deze accu heeft geen geheugeneffect en geen zelfontlading en is altijd klaar voor gebruikt. De acculading blijft gedurende wel achttien maanden behouden. Een LED verklikkerlampje bovenaan het gereedschap geeft aan wanneer de accu volledig is opgeladen. De elektronische celbeveiliging (ECP) beschermt de accu en garandeert op die manier een lange levensduur.

Messen verwisselen

De messen vervangen – om struiken te snoeien in plaats van gras te trimmen – kan snel en moeiteloos, dankzij de twee makkelijk te wisselen messen die met de schaar worden geleverd. Er is een set extrabrede messen van 100 mm om gras te trimmen en een set extralange messen van 150 mm om te snoeien, zodat voor elke klus het perfecte gereedschap wordt gebruikt. Dankzij het door Skil ontwikkelde ‘Clic’-systeem, volstaat het om de knop in te drukken om de messen te vervangen.
Net als alle andere gereedschap uit het gamma Urban Series, kreeg ook het model 0755 de ingenieuze en door Skil ontwikkelde ‘Easy Storage’ oplossing mee. Dit betekent dat de machines na gebruik snel en plaatsbesparend zijn op te bergen. De accu-snoeischaar wordt geleverd met een uittrekbare muurrail, waar de schaar na gebruik netjes aan kan worden opgehangen. Er is ook een extra ophanghaakje voor de tweede set messen, zodat die altijd meteen bij de hand zijn.

Urban series

Het assortiment Urban Series is optimaal geschikt voor allerhande klussen in de oases van groen op dakterrassen, in achtertuintjes en op balkons. Op dit ogenblik omvat het assortiment Urban Series een elektrische grasmaaier, een handmaaier, grastrimmers, heggenscharen, accuscharen, een hogedrukreiniger, een hakselaar, een kettingzaag, een elektrische voegenreiniger en een bladblazer.

Skill Europe BV, Breda, (076) 57 95 000, www.skilleurope.com