Onverwoestbare breekbak

Artikel delen

Gerlasco heeft een brekerbak ontwikkeld met extra bolle brekerplaten. Hierdoor wordt de fractie nagebroken en ontstaat een mooi rond en homogeen product. De breekfractie is eenvoudig en snel instelbaar.

De zijplaten van de breker zijn verwisselbaar. Hierdoor wordt de levensduur van de breker vele malen verlengd. Tussen het verwisselbare opschepmes en de breker zitten spijlen om het fijne materiaal, voor het in de breekbek komt, uit te zeven. Wat namelijk niet in de brekerbek komt geeft ook geen slijtage. Hierdoor neemt tevens de productie flink toe.
De aandrijving van de breker is uitgevoerd met een robuuste ketting in een vetbad. Deze wordt op gang gehouden met ingebouwde vliegwielen. De stille en soepele aandrijving levert een brandstofbesparing op tot wel 30%. De tapse bakopening maakt vol scheppen eenvoudig en efficiënt. Een drukflowset is standaard ingebouwd en heeft als optie: oil eliminator (patent bij Allu).
De Crush Master is een volledig Nederlands fabricaat en is compleet opgebouwd uit hoogsterkte en slijtvast staal. De werkdruk is 150 bar en de maximale druk is 280 bar. De hydro olie is 220-240 liter en de breekbek opening is 800 x 600 mm. De fractie instelling is 20 tot 125 mm en de bak inhoud is 800 liter. Het gewicht is 3100 kg en het machinegewicht 22 tot 35 ton. Het geluidsniveau op 10 meter is tot slot 70-76 dB(A).
 
Gerlasco BV, Hellouw, (0418) 58 41 63, www.gerlasco.nl