Ontkistingsvloeistof voorkomt luchtbelvorming

Artikel delen

Met Doka-Optix biedt Doka Nederland een ontkistingsvloeistof die bij het ontkisten zorgt voor een optimale scheiding van beton en bekisting en daarmee garant staat voor een strak betonoppervlak. Dankzij de chemische samenstelling van Doka-Optix wordt na het betonstorten de vorming van luchtbellen op het grensvlak van bekistingspaneel en betonoppervlak voorkomen. Nadat het beton is uitgehard en het bekistingspaneel is verwijderd, resulteert dit in een glad betonoppervlak met weinig poriën.

De ontkistingsvloeistof Doka-Optix wordt geleverd in vaten van 20 en 210 liter. Voor het opbrengen van de vloeistof wordt een sproeier gebruikt waarmee eenvoudig en snel een fijne nevel op het oppervlak van het bekistingspaneel wordt aangebracht. Wanneer de witte vloeistof circa 30 minuten na het aanbrengen niet meer zichtbaar is, kan het beton worden gestort. Het storten hoeft echter niet direct te volgen op het opbrengen van de vloeistof. De emulsie behoudt namelijk tot 14 dagen na het aanbrengen haar eigenschappen.
Doka-Optix bestaat uit ongevaarlijke bestanddelen en is biologisch afbreekbaar. De milieuvriendelijke emulsie kan met behoud van alle producteigenschappen tot een minimum temperatuur van -4°C worden verwerkt. Daarmee is de vloeistof het gehele jaar door inzetbaar.

Doka Nederland, Oss, (0412) 65 30 30, www.doka-nederland.nl