Nieuw type hydraulische bandensteller

Artikel delen

Mechanisch bestraten is voor de huidige stratenmaker een must. Daarom presenteert SHERPA miniloaders haar nieuwe type hydraulische bandensteller. Deze is gemonteerd achterop de SHERPA 300+. Het grote voordeel van deze combinatie is dat de kniklader een allround machine wordt waarmee één persoon diverse taken zelfstandig kan uitvoeren.

Het is mogelijk om machinaal te bestraten aan de voorkant van de machine met een legklem en machinaal banden te stellen aan de achterkant. Doordat het uitklappen van de bandensteller aan de machine maar 2 minuten kost, kunnen stratenmakers snel wisselen van werkzaamheden. Op deze manier kan er tussendoor ook materiaal worden aangeleverd met de miniloader. Denk hierbij aan nieuwe trottoirbanden en tegels.
De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het vorige type trottoirbandensteller zijn:
•    Afstelling van de bandensteller is nog nauwkeuriger.
•    De Hefarm zit 50 mm hoger waardoor het bereik verbetert.
•    Er is een beschermkap geplaatst op de hefcilinder ter bescherming van de hydrauliekslangen en hefcilinder.
•    Betere afscherming van de kabelingangen waardoor de levensduur van de bekabeling toeneemt.
•    Het topstuk van de hefarm is 250 mm langer gemaakt waardoor een apart verlengstuk niet nodig is.

Hanenberg Materieel BV, Nistelrode, (0412) 61 33 44, www.sherpaminiloaders.com