Blowpatchmethode geeft kostenreductie wegdekreparaties

Artikel delen

Opdrachtgevers hebben tegenwoordig steeds vaker te maken met krimpende budgetten voor wegonderhoud, terwijl onderhoud/schades aan wegen onverminderd door blijven gaan. Door de innovatieve en zeer efficiënte werkwijze is met de blowpatchmethode van PaveRent een kostenreductie van circa 50-60% mogelijk ten opzichte van de huidige meest toegepaste reguliere onderhoudstechnieken in Nederland.

Met behulp van een zogenaamde ‘Patch-matic’ machine worden schades aan het wegdek op een slimme, snelle, zeer efficiënte, veilige en voordelige wijze gerepareerd. Blowpatchen is daarnaast ook een zeer veelzijdige wegdekreparatietechniek: vorstschades/gaten, scheuren, rafeling en craquelé zijn met één machine in één werkgang te repareren. Een levensduurverlenging van circa twee tot vijf jaar is mogelijk.
Met de blowpatcher van PaveRent worden onder andere vorstschades in één keer doeltreffend en langdurig gerepareerd, terwijl voorheen vaak eerst een spoedreparatie vereist was met bijvoorbeeld koud-asfalt. Vorstschades repareren is daarmee dus ook veel kostenefficiënter geworden en veroorzaakt ook nog eens veel minder overlast.
Blowpatchen biedt vele voordelen op het gebied van wegdekreparaties ten opzichte van de huidige conventionele onderhoudstechnieken. Er is weinig verkeershinder en het wegdek kan na reparatie gelijk weer gebruikt worden. Deze methodiek biedt ook meer veiligheid voor personeel én weggebruikers. De reparatiewerkzaamheden kunnen gedurende het gehele jaar worden uitgevoerd, dus zelfs in de winter. Er zijn nauwelijks verkeersafzettingen conform CROW publicatie 96A/B nodig. Er is ook geen verspilling van materialen en/of restmaterialen (mix-in-place). Het aantal transportkilometers neemt ook af, waardoor een grote CO2-reductie wordt bereikt.

PaveRent, Markelo, (06) 53 10 30 84, www.paverent.nl