Nieuwe generatie elektrische kraansleutels

Artikel delen

Schmidt Watertechniek B.V. introduceert een compleet nieuw ontwikkelde generatie elektrische kraansleutels op accuvoeding. Geschikt voor het bedienen en regenereren van onder- en bovengrondse afsluiters.

De nieuwe accumachines AccuPanther / AccuTijger onderscheiden zich vanwege de veilige bediening door een perfect werkende veiligheids-slipkoppeling. De AccuPanther en AccuTijger zijn met respectievelijk 6 en 7 kg zeer lichte en compacte machines voor de snelle en eenvoudige bediening van alle soorten afsluiters, brandkranen en vlinderkleppen. Door de compacte samenstelling zijn de machines gemakkelijk te hanteren. De elektrische kraansleutels werken op zeer krachtige 20 V accu’s en kunnen circa 20 afsluiters (DN 100) met één volle accu bedienen (drie accu’s standaard meegeleverd).
De slipkoppeling kan tijdens het draaien, zonder de motor uit te zetten, worden versteld. Hierdoor zijn de machines zeer veilig. De veiligheids-slipkoppeling heeft bij de AccuPanther een koppel van circa 50 Nm – 600 Nm en bij de AccuTijger circa 50 Nm – 1000 Nm. Daarnaast is deze slipkoppeling trapsgewijs instelbaar, waarbij het ingestelde koppel kan worden afgelezen. De omwentelingssnelheid is bij beide machines volledig elektronisch instelbaar. De positie van de machine ten opzichte van de gebruiker kan individueel op iedere situatie passend ingesteld worden. Bovendien zijn de machines compatibel met alle accessoires van onze bestaande toestellen.

Schmidt Watertechniek B.V., Ouddorp, (0187) 60 52 00, www.schmidt.nl