Geluidsscherm voor Reeuwijkse nieuwbouwwijk Bunderhof

Artikel delen

Bewoners en bezoekers van de nieuwbouwwijk de Bunderhof in Reeuwijk slaan met de aanleg van een NoiStop geluidsscherm van drie meter hoog twee vliegen in één klap.

Het visueel onaantrekkelijke opslagterrein van bouwbedrijf Vergeer langs het Bruggenpad is met het realiseren van het project in één keer uit het zicht verdwenen en tegelijkertijd absorberen de speciale geluidsschermen van geperste steenwol een flinke hoeveelheid lawaai. Het bouwbedrijf produceert tijdens het laden en lossen onvermijdelijk geluidsoverlast. Het zicht- en geluidsscherm is in opdracht van de gemeente Bodegraven Reeuwijk geplaatst.
In overleg met het bouwbedrijf en omwonenden heeft de gemeente gekozen voor een NoiStop scherm van drie meter hoog over een lengte van 110 meter. Het geluidsscherm is opgebouwd uit elementen van geperste steenwol in een behuizing van gegalvaniseerd staal. De elementen worden luchtdicht op elkaar bevestigd. Het systeem zorgt voor een geluidsreductie van ongeveer 40%. Het nu nog kale geluidsscherm is inmiddels beplant zodat er binnen afzienbare tijd een natuurlijke ‘groene’ uitstraling krijgt. De NoiStop schermen zijn voorzien van speciaal groeigaas voor klimplanten.

Mobilane bv, Leersum, (0343) 42 08 65, www.mobilane.nl