Dobberend bos in Rotterdam

Artikel delen

In de Rotterdamse haven drijft straks een bos. Op de Nationale Boomfeestdag werd de eerste iep te water gelaten. Op 12 maart is de eerste boom van het Dobberend Bos in Rotterdam geopend. Na de speeches in het Aqua Dock was het tijd om wethouder Alexandra van Huffelen, kunstenaar Jorge Bakker en Willem Griffioen van Mercon de boom te laten ‘dopen’. Omdat de boom een eindje van de kade af dobbert kregen zij alledrie een flesje champagne, en een kans om de boei te raken. De iep wordt in een boei geplaatst, die gaat drijven op het water. In totaal gaan er twintig bomen dobberen. Het drijvende bos is een initiatief van kunstproducent Mothership. De boeien worden beschikbaar gesteld door Rijkswaterstaat en de bomen komen van de gemeente Rotterdam.

Meer weten? Kijk op www.dobberendbos.nl.