Nieuw radar veiligheidssysteem voor grondverzet en wegenbouw

Artikel delen

Een nieuw radar obstakeldetectie-systeem verbetert de veiligheid door de bestuurder duidelijke waarschuwingen te geven als mensen en/of objecten zich nabij een manoeuvrerend voertuig bevinden.  Het nieuwe Backsense® radarsysteem van Brigade Electronics is een betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken, veiligheidssysteem. Alle modellen verdelen het gespecificeerde detectiegebied in vijf zones en voorzien de bestuurder van een visuele en hoorbare waarschuwing als objecten in de gevarenzone komen.
 
De display bestaat uit vijf LED’s, die corresponderen met de vijf detectiezones van het voertuig. De waarschuwingsbuzzer heeft een aanpasbaar geluidsniveau van 65 tot 90 dB en is zelfs hoorbaar in de meest luidruchtige omgevingen. De robuuste sensor is bestand tegen water, stof en modder en is daarmee vooral geschikt voor toepassingen in zware omstandigheden.
De nieuwe Backsense heeft een nauw aangesloten detectiezone aan de achterzijde van het voertuig/machine, met een instelbare detectielengte en –breedte. Hiermee kunnen valse waarschuwingen worden geminimaliseerd. Dat is vooral belangrijk op drukke plaatsen of in nauwe straten. Met detectiegebieden tot 30 meter lengte, kan het systeem de bestuurder ook helpen om een veilige afstand te bewaren als men in een konvooi rijdt, met zware lading.
 
Vier nieuwe modellen
Er zijn vier nieuwe Backsense modellen beschikbaar. The BS-8000 is een volledig programmeerbaar en flexibel product dat een op maat gemaakt detectiegebied van 3 tot 30 meter lengte biedt, met een breedte tussen 2 en 10 meter. De vijf detectiezones kunnen op maat gemaakt worden voor het voertuig en zijn omgeving. Delen van het voertuig/machine die zich in het detectiegebied bevinden, kunnen worden uitgeschakeld. Alle configuratie gebeurt middels gemakkelijk te gebruiken PC-software, dus er komen geen dure programmeertools aan te pas. Er zijn ook drie modellen met vaste detectiezones: 3 meter, 4,5 en 6 meter lengte.
 
Brigade Electronics BV, Oldenzaal, (0541) 53 18 01, www.brigade-electronics.nl