Tiltrotator voor graafmachines van 6 tot 9 ton

Artikel delen

Een nieuwkomer bij de Engcon tiltrotators is de EC209. Deze kleinere Engcon is een aanvulling op de reeds bestaande EC219 en EC226 uit de generatie 2. Net als de overige tiltrotators in deze serie heeft de EC209 een kantelhoek van 45 graden, geïntegreerde centrale smering, een grotere pendiameter en een verbeterde servicevriendelijkheid. De EC209 is leverbaar voor graafmachines van 6 tot 9 ton eigengewicht en kan met verschillende besturings- & snelwisselsytemen worden uitgevoerd.
 
Verachtert Nederland is al ruim tien jaar dealer van Engcon draaikantelstukken. De tiltrotator functioneert daarbij als een ‘pols’ tussen de graafmachine en de bak en heeft een geïntegreerd bedieningssysteem dat een onbegrensde rotatie en een maximale kanteling van 40- 45 graden naar twee zijden mogelijk maakt. De tiltrotator maakt het werk daardoor gemakkelijker en veiliger voor de machinist. De machine heeft slechts weinig ruimte nodig en hoeft minder verplaatst te worden. U kunt de verschillende werkzaamheden sneller en efficiënter uitvoeren met grotere precisie. Tevens zult u merken dat de productiviteit bij iedere klus toeneemt. Het werken gaat niet alleen sneller, maar ook het brandstofverbruik zal afnemen.
Alle tiltcilinders van de tiltrotator zijn voorzien voor lasthoudkleppen (eis bij rijden met palletbord) en de dichte slangbeschermingen verkleinen de kans op slangbreuk. De tilthoek is 2 x 45 graden en de tiltrotator heeft een sterke ophanging en onderbody. Ook heeft deze een verbeterde lagering door langere kantelpennen met een grotere pendiameter en is dit hulpstuk bestand tegen hoge opbreekkrachten. Ook is sprake van een sterk kantel-, en rotatiemoment. De hydraulische motor is verplaatst naar linkerzijde. Alle smeerpunten zijn in een centrale smering ondergebracht en aan te sluiten op het smeersysteem van uw graafmachine. De bouwhoogte is daarbij gering.
 
Verachtert Nederland B.V., ’s Hertogenbosch, (073) 640 41 11, www.veraned.nl