Folie overkappingen voor groen- en grondsector

Artikel delen

In de afgelopen jaren hebben folie overkappingen ook in Nederland bewezen de juiste oplossing te bieden voor onder andere de groen- en grondsector. Het Cover-All bouwsysteem staat toe om ook bij grote breedtes overkappingen te realiseren op basis van vrije overspanning. Een Cover-All overkapping, zowel de standaard types als klantgerichte ontwerpen, bestaat uit een staalstructuur van vakwerkspanten, overspannen met een speciale PE-folie met ongekende trekkracht en voldoet aan de meest recente bouwvoorschriften en geldende Eurocodes.
 
Marktleider Cover-All heeft naast vele ‘smallere’ overkappingen al meerdere projecten gerealiseerd met breedtes van meer dan 60 meter vrije overspanning. Eén van de industriële bedrijven die hebben gekozen voor deze folie-overkappingen is Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen BV in de Eemshaven. Pouw verwerkt verontreinigd materiaal via een thermisch procedé tot asfaltgranulaat voor de grond-, weg- en waterbouw. De levering omvatte twee hallen, beide met een breedte van ruim zestig meter. De hallen staan op een keerwand van vier meter hoog waardoor binnen een totale vrije hoogte van vijfentwintig meter is gerealiseerd.
De geïnstalleerde hallen behoren tot het type Titan, één van de standaard hallenreeksen van Cover-All. Voor de aan- en afvoer van materiaal zijn doorrijdopeningen gecreëerd in de kopgevels en in de zijwanden. Voor optimale ventilatie werden de hallen over de gehele lengte uitgevoerd met een speciaal dakoverstek en tevens met bovenin de dakconstructie geplaatste ventilatiekappen. De installatietijd van beide hallen, met een totaal oppervlak van 15.000 m2, bedroeg negentig werkdagen.
Onlangs heeft Cover-All de overkapping verzorgd voor de nieuwe composteringsfaciliteit bij Van Vliet Recycling in Hoek van Holland. De levering betrof twee overkappingen, waarvan de breedste 63 meter vrije overspanning biedt. Deze overkapping is geplaatst over de verwerkingsruimte voor composterend groenafval, op een muur van 6 meter hoog en heeft, als gevolg van de maximaal toelaatbare bouwhoogte, slechts een eigen hoogte van 11 meter. Om te zorgen dat de gegalvaniseerde spanten vrij blijven van contact met corrosieve dampen is een speciale binnen folie aangebracht.
 
Cover-All Benelux B.V., Nieuw-Vennep, (0252) 621296 / 06- 45 44 01 38, www.coverallbenelux.nl