MKB INFRA-ondernemers bij VVD Tweede Kamerfractie

Artikel delen

Tijdens een politiek Ondernemerscafé van de VVD Tweede Kamerfractie in Den Haag over ‘werkgeverslasten’, brachten op verzoek van de Aannemersfederatie een drietal MKB INFRA-leden de standpunten van mkb-aannemers op een aantal punten naar voren.
 
De ondernemers De Kuiper en Middelkamp stelden onder meer het huidige grote risico van het aannemen van personeel aan de orde. Veel ondernemers durven, ondanks het feit dat zij het liefst met vaste goed opgeleide medewerkers werken, geen mensen meer aan te nemen omdat het risico te groot is. De loondoorbetaling in het tweede ziektejaar drukt onevenredig zwaar om mkb-ondernemingen. Deze regeling moet wat hen betreft van tafel. Daarnaast stelden zij het zogenaamde versoepelde ontslagrecht aan de orde dat mkb-aannemers transitievergoedingen gaat opleggen bij ontslag. Een ontslagvergoeding die ondernemers in de bouwsector in het geheel niet gewend waren te betalen en extra kosten en risico’s met zich meebrengt.