Wortelgeleidingssysteem voorkomt schade aan bestrating

Artikel delen

RootBarrier B.V. heeft een nieuw modulair wortelgeleidingssysteem ontwikkeld met als basis de RootBarrier® RootPanels® Rib. Dit systeem is van HDPE 2 mm gemaakt. Door dit systeem worden de wortels gecontroleerd naar beneden geleid om daarna onder de RootPanels® alsnog horizontaal verder te kunnen groeien.
 
De RootPanels® worden verticaal ingebouwd en kunnen, omdat ze om de 18 cm geleidingsribben hebben, zowel lineair, vierkant als rondom de boom worden geplaatst. Alle panelen hebben een ingebouwd grondanker, dat ervoor zorgt dat de boomwortels de panelen niet naar boven kunnen opdrukken. De RootPanels® kunnen gebruikt worden binnen een afstand van 2 meter van de boom.
Dit systeem is eenvoudig en sneller te installeren dan alternatieve producten, door de relatief grote lengte van één paneel; namelijk 220 cm. Om de 18 cm afstand, zorgen de 90° geleidingsribben van 2 cm breed en 2,5 cm uitstekend vanaf de wand, dat de wortels gecontroleerd naar beneden worden geleid.          Alle panelen hebben een bovenrand van 1,5 cm breed, die ervoor zorgt dat eventueel naar boven groeiende wortels worden tegen gehouden. De uiteinden zijn eenvoudig aan elkaar te verbinden met behulp van schroeven.
 
RootBarrier B.V.
www.rootbarrier.nl
Standnr. 6.901