Houten geleiderail op de N333

Artikel delen

Eurorail BV heeft in opdracht van Van Spijker Infrabouw BV circa 256 meter  houten geleiderail, type T-40-2m., geleverd en gemonteerd op de nieuwe faunapassage nabij Muggenbeet op de N333 (Blokzijl – Steenwijk).
 
De nieuwe brugconstructie is 70 meter lang en 4 meter hoog. De houten geleiderail is deels op het kunstwerk en deels in aardebaan geplaatst. Op het kunstwerk is de constructie voorzien van een geïntegreerde houten leuningregel. De geleiderail dient als scheiding tussen de hoofdrijbaan en fietspad en beschermt op deze manier de vele fietsers die het gebied bezoeken. Als extra is aan de achterzijde een fietsersbescherming aangebracht.
De houten geleiderail heeft in aardebaan een prestatieklasse van H2 niveau en een geringe werkende breedte van slechts W4. Op het kunstwerk heeft het een H2 niveau en een werkende breedte van W5. Zowel in aardebaan als op kunstwerk is de stijlafstand 2 meter. De T-40 houten geleiderail voldoet aan de Europese richtlijn EN 1317 en is ook CE-gemarkeerd. Als extra optie zijn de thermisch verzinkte staaldelen gecoat in de kleur bruin. De houten delen bestaan uit geïmpregneerd Douglas spar en hebben een duurzaamheidsklasse 3. Tevens voldoet het hout aan het PEFC keurmerk.
 
Natuurlijk duurzaam
Houten geleiderailconstructies, samengesteld uit hout en staal, zijn in twee varianten leverbaar. In ronde en rechthoekige uitvoering. De constructies kunnen worden geplaatst in zowel bermen als op kunstwerken. De houten geleiderail varieert in prestatieklassen van laag (N1) tot hoog (H2) niveau en kan hierdoor op vele typen wegen worden toegepast.
Op plaatsen waar een natuurlijke en duurzame voertuigkering gewenst is, biedt de houten geleiderail veel mogelijkheden. De geleiderail is zeer geschikt voor wegen met smalle bermen, waar de werkende breedte van een geleiderail minimaal dient te zijn en een landelijke uitstraling gewaarborgd blijft. Naar wens kunnen de houten geleiderailconstructies uitgebreid worden met een motorrijdersvalbeveiliging, fietsersbescherming en reflectoren.
 
Eurorail BV, Hasselt, (038) 477 33 40, www.eurorail.nl