Trillingsarme vooruitlopende trilplaten

Artikel delen

Sterke hand-arm-trillingen bij vooruitlopende platen zijn oncomfortabel. Meer nog: ze kunnen op den duur ook de gezondheid van de bediener belasten. Dankzij de speciale stuurgrepen bieden de Weber MT modellen uit de CF-reeks een optimale oplossing.
 
Vooruitlopende trilplaten worden bijvoorbeeld voor kleinere verdichtingswerkzaamheden in de tuin- en landschapsbouw of bij reparatiewerkzaamheden op asfalt ingezet. Hierbij vormt de gelijktijdige combinatie van een exacte machinebesturing en geringe hand-armtrillingen een speciale uitdaging bij het construeren van handbestuurde verdichtingsmachines. Te sterke trillingen kunnen op den duur een risico voor de gezondheid vormen en doorbloedingsstoornissen in de handen veroorzaken. Vaak kan de bediener van de trilplaten met geringe trillingen echter slecht in de gewenste richting sturen.
De vooruitlopende trilplaten van de specialist Weber MT bieden de optimale oplossing. De vooruitlopende platen van het type CF 1, CF 2 en CF 3 zijn met speciale stuurgrepen uitgerust die ondanks geringe hand-arm-trillingen een optimale controle van de machine mogelijk maken. De stuurboom en handgreep zijn ontkoppeld. Beide componenten zijn alleen elastisch met elkaar verbonden. De grepen zijn ommanteld met rubber, voorzien van een zogenaamde absorptiemassa en met behulp van vouwbalgen in een hoogwaardige kunststof behuizing gelagerd. Dankzij de uitstekende stuurgrepen is de actuele generatie van vooruitlopende trilplaten bijzonder comfortabel voor de gebruikers en maakt het tegelijkertijd mogelijk om bij de dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats optimale resultaten te bereiken.
De praktijkgerichte constructie van de CF-reeks is ook te merken bij de aangeboden toebehoren. Voor een snel transport op de bouwplaats is er een geïntegreerd wielstel en voor het aantrillen van straatklinkers kan de beschermmat van nut zijn. Door het gebruik van een watersproei-installatie is asfalteren mogelijk, zonder dat het asfalt aan de bodemplaat blijft kleven.
 
Weber Maschinentechnik GmbH
www.webermt.de
Standnr. 410