Nieuw model Empas MCB-E heetwater unit

Artikel delen

Voor een optimale balans tussen opbouwunit voor onkruidbeheer en e-truck is de tank van de Empas MCB-E verlaagd. Daarnaast zitten er vanaf heden schommelschotten in de tank van de unit. Het nieuwe model MCB-E heeft een watertank van 500 liter.
 
De MCB-E is de compacte elektrische heetwater unit van Empas voor duurzaam onkruidbeheer. Door de elektrische aandrijving (72V DC motor) is de unit extra duurzaam en stil. De MCB-E beschikt daarnaast over een plunjerpomp met drukregelaar / unloader. Met de optionele vulpomp is de tank binnen enkele minuten te vullen met oppervlaktewater. Het water wordt opgewarmd tot 102 °C door een branderketel. Vervolgens kan het hete water drukloos (11 liter per minuut) over het onkruid gevloeid worden met behulp van het werkpistool, lans en vloeikop. De unit heeft standaard een RVS veerhaspel met een werkslang van 20 meter.
 
Empas is sinds 1999 specialist op het gebied van onkruidbeheer met heet water. De heetwaterunits van Empas zijn in de eigen werkplaats in Veenendaal geproduceerd. Zo kan het bedrijf de kwaliteit leveren die haar klanten verwachten. De heetwater units zijn opgebouwd met gangbare onderdelen uit de heetwatertechniek, hierdoor zijn service en onderhoud eenvoudig. Voor meer informatie over de MCB-E en andere heetwater units voor onkruidbeheer: www.onkruidkoken.nl.