Stenenwasser maakt stenen kei schoon

Artikel delen

Stenenwasser maakt stenen kei schoon
Bij het formatteren en/of aanbrengen van een gebruikte steen zitten er vaak nog te veel grond- en/of zandresten aan de steen. Dit heeft een negatieve invloed op de verwerkingskwaliteit. Ook komt er nog veel stof vrij, wat de gezondheid niet altijd ten goede komt. Heber Machines bv heeft daarom de ‘Stenenwasser’ ontwikkeld.
 
Heber Machines BV is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op het ontwikkelen en produceren van machines en producten voor de grond-, weg- en waterbouw, alsmede bestratingswerkzaamheden. Nieuw is de compacte stenenwasser. Deze bestaat uit een losse bak en een frame waarin een trommel is bevestigd, die door het water draait. Aan het einde van deze trommel bevindt zich een afvoerband waar de schone stenen uit de machine komen.
Daarnaast wordt op InfraPro een nieuwe profielschuif getoond. Hiermee kun je 20 cm breed het zand in profiel schuiven. Door de in hoogte verstelbare glijzool is de afwerkhoogte tussen 1 en 20 cm. Door de aanwezigheid van een steel is de profielschuif ergonomisch verantwoord. De derde ontwikkeling is een compacte watersproeier, die bijvoorbeeld door middel van palletvorken gedragen kan worden. De watersproeier bevat 1 m3 water. Door een pomp kan de sproei-installatie ingeschakeld worden en met dezelfde pomp kan de tank weer gevuld worden.
 
Heber Machines B
standnr 208