Succesvolle en kostenefficiënte betonrenovatie influentleiding

Artikel delen

In 2013 besloot waterschap Brabantse Delta, na constatering van biogene zwavelzuuraantasting, de influentleiding vanaf de Lunetstraat (NAC-stadion) tot de Biezenstraat in Breda over een lengte van 2,1 km te renoveren. Een project dat wordt uitgevoerd door Otjens Groep Breda en Master Builders Solutions, van BASF.
 
Om het probleem op te lossen werden door Brabantse Delta eerst een vijftal opties vergeleken. Betonrenovatie kwam daar qua prijs verreweg het beste uit (tot 25 keer goedkoper) maar scoorde ook uitstekend op duurzaamheid, kwaliteitsgaranties, de projecttijd en beperking overlast.
De opdracht werd verstrekt aan de Otjens Groep in Breda met toepassing van de betonmortel Master Emaco S 488 van Master Builders Solutions (BASF). Steeds was er 36 uur om een afstand van 250 meter (dat is de afstand tussen twee mangaten) te behandelen. Na hoge druk reiniging werd op de natte ondergrond Master Emaco S 488 aangebracht. Dit product hecht snel (ook boven het hoofd), is uitstekend verspuitbaar, snel uithardend, krimpcompenserend en aan te brengen in een grote laagdikte. En vanzelfsprekend voldoet het volledig aan de EN 1504-3 norm.
In slechts zeventien dagen is 2,1 km rioolbuis, met een oppervlakte van 7.300 m2 behandeld waarbij de zuivering gewaarborgd bleef. Ondanks de locatie middenin Breda kwam er geen enkele overlastmelding binnen.
 
BASF, www.basf.com