Topcon kondigt nieuwe controlbox voor graafmachinesystemen aan

Artikel delen

LIVERMORE, Californië, VS / CAPELLE A/D IJSSEL, Nederland – februari 2016 – Topcon Positioning Group kondigt de nieuwe controlbox GX-55 voor machinebestuurde graafwerkzaamheden aan. Met de introductie van de GX-55 voegt Topcon drie nieuwe 2D- en 3D-systemen aan zijn reeks oplossingen voor graafwerkzaamheden toe: de X-52, de X-53 en de X-53i. De GX-55 is ontworpen om gebruikers nieuwe visuele en akoestische eigenschappen te bieden om op deze manier de veiligheid en efficiëntie tijdens graafwerkzaamheden te verhogen.

“De heldere en robuuste GX-55 biedt grafische functionaliteit van de hoogste kwaliteit voor moderne machinebesturing”, vertelt Kris Maas, directeur Construction Product Management. “Vandaag de dag gebruiken machinisten Sitelink3D om de gehele projectactiviteiten direct te communiceren met managers. De GX-55 levert deze realtime projectinformatie sneller dan ooit.”

“Of uw voorkeur nu uitgaat naar Topcon 2D- of 3D-oplossingen voor machinegestuurde graafwerkzaamheden of naar 3D-indicatiesystemen, de nieuwe GX-55 is licht van gewicht met een robuust ontwerp”, aldus Maas.

Het grote kleuren-lcd-touchscreen van 6,5 inch is goed leesbaar bij zonlicht en is omringd door geïntegreerde ledlichtstrips voor een continue hoogtereferentie van de bak. Daarnaast beschikt de GX-55 over aanpasbare geluidssignalen, geïntegreerde virusbescherming en eenvoudig toegankelijke USB-poorten voor het opslaan en downloaden van projectbestanden.

Over de Topcon Positioning Group
Het hoofdkantoor van de Topcon Positioning Group is gevestigd in Livermore, Californië, VS (topconpositioning.com). Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Capelle a/d IJssel, Nederland (topconpositioning.eu). Topcon Positioning Group ontwerpt, fabriceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling voor gebruik bij landmeting, bouw, landbouw, civiele techniek, BIM, cartografie en GIS, assetmanagement en mobiel beheer. De merken omvatten Topcon, Sokkia, Tierra, Wachendorff Elektronik, Digi-Star, RDS Technology, NORAC en 2LS. Topcon Corporation (topcon.com), opgericht in 1932, is genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange (7732).