Mobiele schuifdaken in polycarbonaat

Artikel delen

Blommaert Aluminium Constructions is al jarenlang fabrikant van aluminium luiken voor de binnenscheepvaart. Het bedrijf maakt voortaan ook aluminium mobiele schuifdaken voor andere sectoren, zoals recyclage, op- en overslag, opslag van strooizout en algemene overkappingen.
 
De mobiele schuifdaken worden volledig op maat gemaakt en zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals het afdekken van een afvalput, het beschermen van een pompinstallatie of het toegankelijk maken van productieruimten voor grote en moeilijk hanteerbare werkstukken. De schuifdaken kunnen geproduceerd worden in hoogwaardig aluminium of polycarbonaat. Dakbedekking in polycarbonaat is meer esthetisch dan de aluminium versie en is ook de meest recente ontwikkeling van Blommaert voor kleinere loodsen en dus lagere budgetten.
De polycarbonaat panelen zijn leverbaar met een dikte van 6 mm tot 16 mm. De platen bieden een goede weerstand tegen sneeuw- en windbelasting. De daken zijn eveneens voorzien van een railsysteem in gezandstraald, gemetalliseerd staal en een coating. De buitenbeglazing van het dak bestaat uit een polycarbonaat spouwplaat die volledig UV beschermd is. Dit maakt dat de goederen optimaal beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf. De mobiele schuifdaken kunnen gemonteerd worden op verschillende ondergronden, zoals beton of staal.
Voor de ontwikkeling van deze daken staat Blommaert steeds in voor de opmeting, het ontwerp, de productie en de plaatsing. Indien gewenst kunnen de daken volledig geopend worden. Dat zorgt voor tijdswinst bij het laden en het lossen. De gebruiker heeft eveneens de keuze tussen een manuele bediening of een elektrische bediening. Verder zijn de schuifdaken flexibel en degelijk, onderhoudsvriendelijk, milieuvriendelijk en tijds- en kostenbesparend.
 
Blommaert Aluminium Constructions, www.blommaertalu.be