Graafmachinesysteem met lokale positiebepaling

Artikel delen

De X-53 LPS van Topcon Positioning Group maakt de reeks graafmachinesystemen van deze leverancier nog gevarieerder. Dit nieuwste graafmachinesysteem met lokale positiebepaling is speciaal ontworpen voor machinegestuurde graafwerkzaamheden in gebieden waar het zicht op satellieten belemmerd wordt.
 
‘Het systeem is perfect voor projecten, zoals het aanleggen van tunnels of voor het werken in bestaande objecten met behulp van een total station en een prisma voor precisie’, zegt Kris Maas, directeur Construction Product Management. ‘Het X-53 LPS systeem is een veelzijdig product. Met de nieuwe Topcon MC-i4-ontvanger kan tevens gebruik worden gemaakt van positiebepaling met satellietontvangers. Machinisten kunnen eenvoudig kiezen welk type plaatsbepaling het meest geschikt is voor het project.’
Het systeem is compatibel met de nieuwe Topcon GX-55-controlbox. Dat is een groot lcd-touchscreen dat goed leesbaar is bij zonlicht en over geïntegreerde ledlichtstrips beschikt voor een continue hoogtereferentie van de bak. ‘Het biedt de beste weergave voor moderne machinebesturing met aanpasbare geluidssignalen, allemaal ondergebracht in een lichtgewicht, robuust ontwerp’, aldus Maas. 
 
Topcon Sokkia
www.topconpositioning.com