Milieuvriendelijke hybride minigraafmachines

Artikel delen

Compact Rent heeft twee nieuwe hybride Bobcat E10 minigraafmachines in haar huurvloot opgenomen. De hybride machines zijn voorzien van een diesel- en elektromotor. Aangedreven door de elektromotor heeft de Bobcat E10 geen uitstoot van verbrandingsgassen en is hij tevens stil. Dit maakt de machine zeer geschikt voor inpandig gebruik of op geluidsgevoelige plaatsen, zoals woonkernen en nabij ziekenhuizen.
 
‘Wij denken dat elektrisch aangedreven machines de toekomst hebben. Geen uitstoot van verbrandingsgassen en minder geluidsoverlast worden steeds meer gewenst. Onze keus is gevallen op de Bobcat E10 van Intertechno. Een compacte en eenvoudig te bedienen machine. Dit is belangrijk voor ons omdat wij ons materieel zonder machinist verhuren. Met een korte instructie kan elke klant meteen aan de slag. Onze machines zijn voorzien van een hamer en sloopsorteerfunctie’, aldus Koen Voskuilen, mede eigenaar van Compact Rent.
De graafmachine is in de transportstand maar 71 cm breed en met een inklapbare valbeugel kan hij door een standaard deur. Het rupsonderstel kan uitgeschoven worden tot een werkbreedte van één meter, waardoor de stabiliteit vergroot wordt.
Typische toepassingen zijn inpandig sloop -en renovatiewerk. Maar ook klein graafwerk, zoals het graven van geulen en tuinaanleg. Met een eigen gewicht van 1.200 kilo en transportafmetingen van 2,8 x 0,71 x  1,5 meter kan de graafmachine op een aanhangwagen vervoerd worden. De machines kunnen verhuurd worden met graafbak, sloophamer en sloopsorteergrijper. Om elektrisch te kunnen werken moeten de machines wel aangesloten worden op krachtstroom.
 
Compact Rent is een verhuurbedrijf van grondverzet machines die door heel Nederland verhuurd worden. Heeft u interesse om een machine te huren, kijk op www.compactrent.nl of bel 088-0036333.