Zelf Knikmopsen testen

Artikel delen

Op de Technische Kontakt Dagen kunt u naast de Knikmops 130, de Knikmops KM 180 testen. Medio 2013 is deze machine uitgebracht. Inmiddels is de 180 een topper geworden in het programma van het Hedelse bedrijf De Schans.
 
De Knikmops 180 wijkt weinig af van de al bekende modellen. Zo heeft de machine standaard brede banden, een laag giekscharnierpunt en is de machine compact gebouwd. De machine is voorzien van een slangbreuksysteem op de cilinders en twee extra werkende functies.
Net als de andere modellen wordt de KM 180 geleverd met een Bosch Rexroth pomp. Deze pomp kan door een toerental afhankelijke regeling van de hoofdpomp het maximale uit de Knikmops halen, ongeacht of je nu stapvoets, half gas of vol gas aan het werken bent. Daarnaast bevindt zich een inch pedaal op de machine waarmee je na het intrappen de machine met een hoog toerental heel langzaam kunt laten rijden. Dit is vooral handig om snel de bak in de hoogste stand te krijgen, zonder de machine in de vrijstand te zetten.
De KM 180 heeft een hefkracht van 1.400 kg. Hierdoor wordt het gat gevuld dat is ontstaan tussen de KM 130 (1.350 kg) en de KM 250 (2.400 kg). Met zijn standaard overlaadhoogte van 2.300 mm is deze machine interessant voor diverse werkzaamheden. Doordat de machine ‘slechts’ 1.800 kg weegt is hij nog gemakkelijk te vervoeren op een aanhanger. Daarnaast kunnen de meeste hulpstukken met zijn grote broertje – de KM 250 – uitgewisseld worden.
 
De Schans
www.deschansbv.nl
Kavelnr. 102