TOBROCO Machines ‘gekroond’ tot beste MKB bedrijf van Nederland

Artikel delen

Tijdens een feestelijke uitreikingsavond heeft TOBROCO Machines uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs 2016 ontvangen in de categorie MKB. Deze nationale ondernemingsprijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend aan ondernemingen die het beste ondernemerschap hebben getoond.
 
Het bestuur van de Koning Willem I stichting sprak zijn bijzondere waardering uit voor de wijze waarop TOBOCO Machines zich ontwikkeld heeft tot een producent van hoogwaardige (land)bouwmachines en deze wereldwijd exporteert. Eigenaar en oprichter Toine Brock: ‘We zijn heel erg trots dat we deze prijs hebben gewonnen, dit is een kroon op ons werk. Maar deze prijs was niet mogelijk geweest zonder onze medewerkers en dealers.’ TOBROCO Machines is de fabrikant van GIANT (telescoop) wielladers, verreikers, skidsteer laders en werktuigen.
Naast TOBROCO Machines ontving Koninklijke Philips N.V. de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf en Koppert Cress B.V. de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Dé eigenschappen waarmee een onderneming zich kan onderscheiden. Onder de ruim 250 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder de President van de Nederlandsche Bank, Commissaris van de Koning en de burgemeester van Eindhoven. Daarnaast was de top van het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigd, waaronder eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.