Dag van de Openbare Ruimte in Jaarbeurs

Artikel delen

Vanwege het enorme succes vindt – na twaalf jaar Expo Houten – Nederlands grootste toonaangevende vakbeurs op het gebied van openbare ruimte voortaan plaats in de Jaarbeurs Utrecht. De laagdrempelige formule met standaard stands, gratis koffie, thee en fris in de gangpaden en de professionele sfeer waar de beurs bekend om staat, blijft bestaan. De jaarlijks groeiende bezoekersstroom kan in de Jaarbeurs nog beter worden gefaciliteerd.
 
De Dag van de Openbare Ruimte onderscheidt zich als vakbeurs met het grootste en meest complete aanbod voor alles wat komt kijken bij ontwerpen, inrichten, onderhouden en beheren van onze openbare ruimte. Het evenement is jaarlijkse een vaste prik voor iedereen die zich bezighoudt met openbare ruimte. Gemeentelijke beleidsmakers, diensthoofden, gebiedsregisseurs, beheerders en projectmanagers, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, adviseurs en andere beroepsmatig geïnteresseerden krijgen op deze twee dagen in het jaar de kans om bij ruim 600 bedrijven op de beursvloer inspiratie op te doen en te leren over de nieuwste producten, trends en oplossingen voor een moderne en leefbare omgeving. En dat allemaal in drie sfeervolle hallen, aangekleed met drie verschillende tapijtkleuren die aangeven in welke hal u zich bevindt.
 
Nieuw: sector ondergronds
Op de beursvloer zijn alle denkbare producten en diensten voor openbare ruimte: spelen, licht, groen, straatmeubilair, bestrating, landschapsarchitectuur & ontwerp en advies en beheer. De nieuwe sector ‘ondergronds’ staat in het teken van de indeling van de ondergrond in relatie tot of ten dienste van bovengrondse ruimtelijke ordening. De organisatie is er zich steeds meer van bewust dat beiden niet los van elkaar kunnen worden gezien. Daarom verdient ook dit onderwerp een plek op de beurs.
 
Keynote sprekers op hoofdpodium
Naast de toegang tot een imposante beursvloer met alle denkbare producten en diensten, kunt u uw kennis bijspijkeren door gratis lezingen bij te wonen. Op de eerste verdieping zijn maar liefst vijf lezingzalen en op de beursvloer bevindt zich een hoofdpodium, waar onder leiding van een uitdagende moderator interessante sprekers boeiende presentaties geven in relatie tot openbare ruimte. Aan het woord komen onder andere landschapsarchitect Adriaan Geuze van West8, ‘Mass Change Agent’ Bruno Fabre, Chief Technology Officer van gemeente Amsterdam Ger Baron en Reinier van den Berg, meteoroloog en weerman bij RTL4. Tot slot verzorgt Acquire Publishing (uitgever van onder meer Straatbeeld en BuitenSpelen) beide dagen in hun paviljoen interessante ‘Talks’.
 
Informatie
Locatie: Jaarbeurs, Utrecht
Openingstijden beurs

  • Woensdag 28 september: 10.00u – 17.00u
  • Donderdag 29 september: 10.00u – 17.00u

 
Meer weten? Kijk op www.openbareruimte.nl.
 

 

Op de beursvloer

 
Op de beursvloer vindt u alle denkbare producten en diensten voor openbare ruimte. We zetten ze voor u op een rij.
 
Spelen
Op de beursvloer vindt u talloze producten en diensten omtrent ‘spelen in de openbare ruimte’. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele schommels en glijbanen, maar ook nieuwe initiatieven zoals een interactieve en educatieve speeltoestellen voor zowel jongeren als ouderen.
 
Licht
Licht in de openbare ruimte staat volop in de belangstelling. Dat is dankzij razendsnelle technologische ontwikkelingen, energie- en milieudoelstellingen, organisatorische vraagstukken, rolverdeling tussen markt en overheid, beleving van licht, invloed van de burger en talloze andere onderwerpen.
 
Groen
Groen speelt een belangrijke rol in het creëren van een plezierige  en sociale buitenruimte. Gemeenten houden zich steeds meer bezig met groenadoptatie, natuurverzorging en burgerinitiatieven. Win tijdens de beurs nieuwe inzichten in op het gebied van participatie, kwalitatief beheer, citymarketing, ontwerp en klimaat.
 
Straatmeubilair
Straatmeubilair is een allesomvattende term voor voorwerpen die in de openbare ruimte voor algemene voorziening zorgen, zoals banken, prullenbakken en paaltjes. Straatmeubilair is onmisbaar in de openbare ruimte.
 
Bestrating
Op de beursvloer vindt u niet alleen de nieuwste straatelementen, zoals tegels en ingebouwde voorzieningen, maar ook de ontwikkelingen omtrent bestrating met betrekking tot de veiligheid bij openbare voorzieningen.
 
Landschapsarchitectuur & Ontwerp
U vindt ook alles over ontwerp van openbare ruimte en ontwikkeling van het toekomstige landschap, stadvernieuwingsprojecten, herbestemming of de ontwikkeling van infrastructuur.
 
Ondergronds
Slim beheer van openbare ruimte vraagt om een integrale benadering waarbij bovengrondse en ondergrondse disciplines samenwerken. Denk hierbij aan de indeling van de ondergrond in relatie tot of ten dienste van bovengrondse ruimtelijke ordening. Voorbeelden zijn coördinatie op ligging van kabels, leidingen en riool, archeologie, ecologie (bomen), netbeheerders, ondergronds bouwen, duurzame ondergrondse infrastructuren (smart-grid) en gis-toepassingen, WION, KLIC-systematiek, Telecommunicatiewet, Publicatie 250, Velin- en Vewin-voorwaarden.
 
Advies & Beheer
Behoefte aan advies en slimme en praktische oplossingen voor vraagstukken over openbare ruimte in Nederland? Op zoek naar een efficiënt beheersysteem voor het beheren van bijvoorbeeld lichtmasten, bomen, speeltoestellen en groen? Op de beursvloer staan professionals op dit gebied u graag te woord.