Overdrukfiltersystemen voor mobiel materieel

Artikel delen

Overdrukfiltersystemen van Freshfilter worden gebruikt op grondverzetmachines of ander mobiel materieel. Ze beschermen de machinist tegen verontreinigde stoffen en gassen, die vrijkomen bij saneringen, sorteerhallen of compost-verwerking.
 
Om te voorkomen dat buitenlucht de cabine binnentreedt, wordt er een kunstmatige (maar relatief kleine) overdruk in de cabine gecreëerd, zodat alle lucht langs de overgebleven kieren naar buiten stroomt. De benodigde lucht voor deze overdruk wordt altijd door het filtersysteem geleid. Hierdoor wordt deze, afhankelijk van de geïnstalleerde filters, gevrijwaard van verontreinigde en gevaarlijke stoffen teneinde de machinist te beschermen.
Door gebruik te maken van meerdere transporteurs, kan Freshfilter altijd snel leveren. Onder meer nachtleveranties zijn mogelijk (nacht box vereist). Soms kan het voorkomen dat op het laatste moment alsnog nieuwe filters nodig zijn. De 24-uurs levering is dan niet snel genoeg. Er is dan echter altijd een chauffeur stand-by, zodat binnen een aantal uur de filters alsnog op locatie zijn.
 
FFController 5000
De nieuwe FFController 5000 series behoort tot de allernieuwste generatie cabinebewaking. Alle functies van de eerste generatie controller zijn terug te vinden in deze alleskunner. De nieuwe FFController 5000 series heeft eenzelfde form factor als de 3000 series. Tevens wordt dezelfde bekabeling gebruikt, waardoor u zonder aanpassingen aan de machine, kunt upgraden naar dit nieuwe model.
 
Freshfilter Service Raamsdonksveer
www.freshfilter.nl
Standnr. 130 op InfraPro

FOTO BIJSCHRIFT: Het overzichtelijke display geeft alle info die benodigd is om een veilig werkklimaat in de cabine te behouden, en alarmeert tijdig via email of SMS bij gevaar. Met de intuïtieve besturing kunt u alle filtergegevens invoeren, wijzigen of opvragen, zonder dat er eerst vier handleidingen gelezen hoeven worden. Dit systeem is tevens op afstand te bewerken.