Veilig alleen werken

Artikel delen

Werk je vaak alleen? Of zitten collega’s weleens alleen op een locatie? Dan biedt de Blackline Loner M6 uitkomst. Het toestel bewaakt namelijk je gesteldheid en informeert je collega’s wanneer het nodig is. Zo beschikt het toestel onder andere over valdetectie en de mogelijkheid om je exacte positie te lokaliseren met GPS. Mocht een collega onwel worden dan alarmeert het apparaat met een verklaarbare reden via spraakverbinding, sms en/of e-mail de hulpverleners.
 
Door automatisering en efficiëntere processen is het steeds vaker rendabeler om met minder mensen te werken. Maar wist u dat de grond-, weg- en waterbouw (GWW) de gevaarlijkste sector is om in te werken? Uit inspecties van de SZW blijkt dat er in Nederland per 1.000.000 werknemers, 28 ongevallen plaatsvinden. In de GWW zijn dat er gemiddeld zelfs 142 per jaar. In de GWW-sector loopt een werknemer maar liefst 9 procent kans op een ongeval. Reden genoeg om jezelf en collega’s te beschermen.
Alleen werken blijft, ondanks de risico’s, vaak onvermijdelijk. Denk aan inspectierondes, overwerken, werken in de buurt van risicovolle installaties met collega’s op een afstand. Maar hoe fijn is het, om terug te kunnen vallen op een betrouwbaar compact systeem als je geen collega’s in de buurt hebt? Met Blackline Loner M6  worden de juiste mensen geïnformeerd bij gevaar of een ongeval. Sinds oktober 2016 is de Blackline Loner M6 ook ATEX gecertificeerd, de M6i. Hierdoor is de toepasbaarheid van het toestel vergroot. Ook in ATEX-zones kun je nu gebruik maken van alle voordelen die dit toestel biedt voor alleenwerkers. Met de Blackline Loner M6i van BaSystemen sta je er nooit alleen voor.
 
BaSystemen, www.basystemen.nl