InfraTech 2017: Slim verbinden

Artikel delen

De vakbeurs InfraTech 2017 zet innovatie nadrukkelijk in de schijnwerpers. Nieuw is het segment Infra Innovaties op de beursvloer. Succesvolle Themapleinen als het Wegdekreflectieplein, het ICT Plein, de Provincieboulevard, het demogebied Riolering en het Gemeenteplein krijgen wederom een vervolg. InfraTech 2017 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2017 in Rotterdam Ahoy.
 
Met circa 550 exposanten en meer dan 20.000 bezoekers uit heel Nederland en omringende landen is InfraTech uitgegroeid tot veruit de belangrijkste beurs voor de infrasector in Nederland. Het thema van InfraTech 2017 is ‘Slim verbinden’. Saskia Vernooij, exhibition manager: ‘We zien dat de infrasector enorm in beweging is. Dat vraagt om nieuwe benaderingen van samenwerking tussen de publieke en private sector. We brengen op InfraTech vooraanstaande stakeholders, innovatieve organisaties en honderden bedrijven uit de hele branche bij elkaar. Zo legt de vakbeurs letterlijk en figuurlijk verbinding tussen al deze partijen. Door het nadrukkelijker etaleren van innovaties en beter faciliteren van kennisuitwisseling willen we van InfraTech voor de hele sector een nog nuttigere ontmoetingsplaats maken, waar zowel exposanten als bezoekers in de praktijk daadwerkelijk iets aan hebben. Vandaar diverse nieuwe initiatieven, terwijl we succesvolle themapleinen en samenwerkingsverbanden verder uitgebreid hebben.’
 
Infra Innovaties: gebundeld op beursvloer
Infra Innovaties wordt de plek op de beursvloer waar exposanten hun laatste innovaties tonen in hun eigen stand. Tevens laten kennis- en opleidingsinstituten en studenten hier zien hoe zij nieuwe producten en technieken ontwikkelen. De Galerij met de innovaties van de Innovatieprijs is hier ook helemaal op haar plek. Door de innovaties als apart segment te presenteren, krijgen bezoekers in een keer een beter overzicht van de trends in de sector. 4TU.Bouw die daar de resultaten van een aantal zogenoemde Lighthouse Projects 2016 toont
 
Kennisprogramma rondom vier trends
In het kennisprogramma op de beurs worden opdrachtgevers en opdrachtnemers uitgedaagd om met elkaar in discussie te gaan en nieuwe ideeën te vormen. Zo houden publiek en privaat elkaar scherp. Onderwerpen die centraal zullen staan zijn: Complexe Mobiliteit, Herwaardering Vakmanschap, Circulaire Economie en Veranderende Samenwerking in de keten. Vanuit die thema’s worden er tal van kennissessies voorbereid die inspelen op de actualiteit binnen de in de infra-branche.
 
Themapleinen
Om als InfraTech de hele sector in de volle breedte te kunnen bedienen, zijn op de beursvloer diverse themapleinen en collectieve presentaties terug te vinden. Zo kunnen ook instellingen uit de publieke sector of bedrijven die in een nichemarkt opereren, optimaal gebruikmaken van de platformfunctie die InfraTech biedt. De volgende themapleinen staan gepland: MKB Infra Plein, Provincieboulevard, ICT Plein, VMS Plein (Vereniging Modern Straatwerk),  CROW, Rioleringstheater en demogebied riolering, Gemeenteplein, Startersstraat, Wegdekreflectieplein, Innovatieprijs, Leren in de infra en Try Out.
 

Strategische- en Samenwerkingspartners

De twaalfde editie van InfraTech mag wederom rekenen op de actieve ondersteuning van haar strategische partners. Rijkswaterstaat en Gemeente Rotterdam zijn gastheren van de vakbeurs en Bouwend Nederland, CROW en De Bouwcampus strategische partners. Daarnaast hebben IKT Nederland, Jonge Geesten, MKB Infra, NLingenieurs, NVAF, Het Opdrachtgeversforum in de bouw, Pianoo, SBRCURnet en Vereniging van Waterbouwers zich als samenwerkingspartner aangesloten bij InfraTech 2017.
 

Informatie InfraTech 2017

 
Locatie
Rotterdam Ahoy, hal 1, 2, 4, 5 en 6
 
Beursdagen en openingstijden
Dinsdag 17 januari     10:00 – 18:00 uur
Woensdag 18 januari 10:00 – 21:00 uur (avondopening!)
Donderdag 19 januari 10:00 – 18:00 uur
Vrijdag 20 januari      10:00 – 16:00 uur
 
Registreer voor een gratis bezoek
Een bezoek aan InfraTech is gratis als men zich vooraf registreert. De bezoeker wordt gevraagd enkele gegevens in te vullen waarna men per e-mail het digitale toegangsbewijs ontvangt. Kijk voor uitgebreide informatie op www.infratech.nl.
 
Organisatie
Rotterdam Ahoy nv
Ahoy-weg 10
3084 BA Rotterdam
Postbus 5106
3008 AC Rotterdam
Tel. (010) 293 31 33  
E-mail: info@infratech.nl
Internet: www.infratech.nl