Waterdichting met bentoniet

Artikel delen

Bentoniet Import Nederland biedt een aantal oplossingen om gebouwen en betonconstructies te beschermen tegen vocht. DantoCon is een op Deense bentoniet gebaseerd verzegelingsproduct, dat een permanente afweer van vocht en vorst bij gebouwen en betonconstructies garandeert. Daarnaast zijn er membranen van DantoCrude, die robuuster, flexibeler en beter waterdicht zijn dan traditionele, dunne bentoniet matten.
 
Gaten in beton- en muurconstructies, door de doorvoer van buizen, en het afdichten van dijken en dammen, zijn af te dichten met DantoCon. Dit wordt op natuurlijke wijze, flexibel en zelfherstellend gerealiseerd. Ook kunt u hiermee stijgend grondwater tegengaan, vooral onder wegen (creëren van drainerende sloten) en andere bouwwerken. Hierdoor ontstaat een zeer lage doorlatendheid (permeabiliteit). Dergelijke membranen zijn ook ideaal ter voorkomen van het naar binnendringen van water bij parkeergarages, wegwerkzaamheden, brandstoftankstations (ook olie en zware metalen) en bouwplaatsen die afgeschermd zijn met diepwanden en damwanden.
Membranen van DantoCrude zijn robuuster, flexibeler en beter waterdicht dan traditionele dunne bentoniet matten. Het is daarom niet noodzakelijk om een beschermende laag onder het membraan aan te leggen. DantoCrude heeft een lage permeabiliteit en is uitermate weerbaar tegen perforaties van buitenaf (zelfherstellend), bijvoorbeeld door wortelgroei. De membranen zijn te vormen naar de onderlaag en vormen zodoende een waterdichte laag bij funderingen en pijp perforaties. Uw standaard machinepark voldoet ruimschoots om dit membraan aan te brengen.
Natuurlijke ruwe bentoniet is ideaal voor het realiseren van natuurlijke membranen voor regenwater reservoirs, vuilstortplaatsen, vijvers en drainerende sloten. Het is een perfecte vervanging voor beschadigde kunststof foliën, bentoniet matten, traditionele membranen en gewone klei. Ook levert Bentoniet Import Nederland zwelkleikorrels: hoogwaardige kleikorrels die gebruikt worden bij het afdichten van onder andere boorgaten. Tot slot kunt u voor nauwkeurig gewassen, vuurgedroogd en gezeefd filtergrind bij het bedrijf terecht.
 
Bentoniet Import Nederland, www.BentonietImportNederland.nl