Introductie onzichtbare laadpaal (contactdoos e-laad)

Artikel delen

De populaire PUTkast Contactdoos heeft een nieuwe uitvoering: E-laad. Deze nieuwe telg is speciaal ontworpen voor laadpalen elektrische auto’s.
 
Toepassingen
De nieuwe PUTkast is een uitbreiding op het bestaande assortiment en is speciaal bestemd voor laadpunten in de openbare ruimte. Ideaal voor een Verlengd Privaat Aansluitpunt (VPA).
 
Kenmerken
De compacte kast uitstekend beschermd tegen molest, roest en andere invloeden van buiten af. Dankzij de keuze van hoogwaardige materialen zoals duurzaam roestvaststaal (RVS) wordt een lange levensduur met lage exploitatiekosten gegarandeerd.

Doordat het deksel na openen zich in verticale positie bevindt zijn de installaties eenvoudig en veilig te bedienen. De kabel gaat, via slimme uitsparingen de kast uit, waardoor de kast in actieve en passieve toestand geen struikel object vormt. Hierdoor is er maximale vrije loopruimte. Ideaal voor smallere trottoirs.
 
Het spreekt voor zich dat de PUTkast voldoet aan alle geldende normen zoals diverse elektrische, Arbo-besluit, verkeersnorm en CE-verklaring.
 
Voordelen
Voorzien van standaard Type 2 contactdoos;
Reduceert molest kosten;
Geen obstakel bij reinigen openbare ruimte;
Voorkomt verdere wildgroei van laadpalen;
Draagt bij aan een fraai straatbeeld (vooral in historische kernen);
Kans op aanrijdschade is nihil;
Watervrij tot één meter onderdompeling;
Bewezen concept met lange levensduur.
 
Beursintroductie
Tijdens de Dag van de Openbare Ruimte (Jaarbeurs Utrecht op 28 en 29 september 2016) kon het publiek voor het eerst kennis maken met deze nieuwe PUTkast.

Voor meer informatie: www.putkast.nl