Gestolen auto via ritregistratiesysteem snel gevonden

Artikel delen

Tussen kerst en oud kreeg Transscope Voertuigsystemen op de servicedesk de melding van een klant die op vakantie was, dat zijn auto was gestolen. In korte tijd was het voertuig van Zwaag naar Amsterdam gebracht. Via het gemonteerde ritregistratie / fleetmanagementsysteem was de locatie van het voertuig vast te stellen.
 
Door continu in contact met de politie te staan heeft deze de auto terug kunnen vinden en in beslag genomen voor sporen onderzoek. Het voertuig is uitgerust met de blackboxXP van Transscope. Deze blackbox is standaard met een geofencing en een bewegingssensor, om op een eenvoudige wijze diefstal te detecteren. Alarmeren kan via SMS / e-mail of via een API. De blackboxXp is het platform waar alle mogelijkheden en functionaliteiten mee worden behaald in het productpallet.
Voor de ritregistratie is de blackbox voorzien van het keurmerkRRS. Dit keurmerk geeft de zekerheid dat de registratie volgens de voorgeschreven norm wordt geregistreerd. Met de blackbox heeft de klant dus de combinatie van ritregistratie en voertuigvolgsysteem voor een aantrekkelijke prijs.
De servicedesk is mede voor diefstalmeldingen 24/7 bereikbaar. Dat is dus een bijkomende mogelijkheid van ritregistratie. Het systeem is weliswaar niet SCM gekeurd, maar het werkt op exact dezelfde manier. De aanschaf en het abonnement zijn echter vele malen goedkoper.
 
Transscope Voertuigsystemen b.v, www.transscope.nl