Mobiele betonblokken

Artikel delen

Voor terreinafscheidingen, wanden en ballastblokken heeft Van Kalsbeek Beton B.V. betonblokken ontwikkeld met een uitsparing (aan de onderkant) voor de heftruck-lepels. Ook zijn er blokken leverbaar met hoger geplaatste heftruck-lepels-gaten.
 
De breedte van de uitsparingen voor de heftruck-lepels is iets breder dan de daadwerkelijke maat van de heftruck-lepels. Hierdoor zijn de blokken eenvoudig ‘te steken’. De betonblokken zijn vervolgens met de heftruck eenvoudig te verplaatsen en zijn ze voor diverse doeleinden te gebruiken. Zo worden de mobiele betonblokken – in de praktijk – veel gebruikt voor bijvoorbeeld het markeren van (tijdelijke) parkeerterreinen of als inrijd-beveiliging. 
De betonblokken zijn ook als ballastblokken te gebruiken. Er worden dan spanbanden door de gaten gestoken en zo ontstaat er een ballastgewicht van 1.225 kilo per blok. Circustenten en bouw –en reclameborden worden op deze manier stevig aan de grond bevestigd. Maar de ballastblokken worden ook in bijvoorbeeld de scheepsbouw gebruikt.
 
Uitvoeringen
De betonblokken met uitsparingen voor de heftruck-lepels aan de onderkant van een blok, zijn leverbaar in alle standaard afmetingen. Deze uitsparingen kunnen in elke maatvoering betonblok gemaakt worden.  Ongeacht de maatvoering, geldt er een vaste meerprijs. Mits geen voorraad is er een snelle productietijd van één tot maximaal twee weken na opdracht. Van Kalsbeek Beton B.V. levert de betonblokken met vrachtwagens met een stenenklem. De betonblokken worden vanaf de wagen gelijk als muur of wand geplaatst, op aanwijzing van de klant. Na plaatsing zijn de blokken gemakkelijk zelf te verplaatsen door de uitsparingen in het midden van het betonblok of aan de onderkant.
De heftruck-uitsparingen aan de onderkant zijn mogelijk voor de vier standaard maatvoeringen van betonblokken: L160 x B40 x H40 cm, L60 x B80 x H40 cm, L160 x B40 x H80 cm en de L160 x B80 x H80 cm. Betonblokken met de hoger geplaatste heftruck gaten zijn momenteel alleen leverbaar in de maatvoering L80 x B80 x H80 cm.
 
Van Kalsbeek Beton B.V., www.vankalsbeekbeton.be