Flygt Concertor™: ‘s Werelds eerste afvalwater pompsysteem met geïntegreerde intelligentie

Artikel delen

Te zien tijdens Infra Relatiedagen op stand 207

Xylem heeft wederom een technologische doorbraak ontwikkeld die de afvalwaterindustrie verrijkt met een slimme, duurzame oplossing: het eerste afvalwater pompsysteem ter wereld met geïntegreerde intelligentie.  "Het biedt de afvalwaterindustrie een aanmerkelijke vooruitgang door het gehele pompproces – bestaande uit selectie, installatie, inbedrijfstelling en monitoring – te vereenvoudigen, met het bijkomende voordeel van een kleinere footprint. Flygt Concertor is een echte probleemoplosser en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten over de hele wereld. Ook in Nederland is de Concertor uitgebreid getest onder lokale omstandigheden met verbluffend resultaat." Aldus René Prins,  Business Development Manager bij Xylem.

Praktijktesten over de hele wereld hebben de voordelen die Flygt Concertor biedt bevestigd, inclusief:

  • Energiebesparingen tot 70 procent ten opzichte van een conventioneel afvalwater pompsysteem
  • Verkleinen van de voorraad tot wel 80 procent als gevolg van de flexibele werking (breed werkgebied)
  • Verstoppingsvrije pompwerking en schone pompputten, waardoor tot wel 80 procent kan worden bespaard op de reinigingskosten
  • Compact ontwerp, waardoor de omvang van de schakelautomaten tot 50 procent wordt verminderd

Meer weten over Flygt Concertor? Klik hier.