Intelligent afvalwater pompsysteem

Artikel delen

Xylem introduceert het eerste afvalwater pompsysteem ter wereld met geïntegreerde intelligentie: Flygt Concertor™. Dit systeem biedt de afvalwaterindustrie een aanmerkelijke vooruitgang door het gehele pompproces – bestaande uit selectie, installatie, inbedrijfstelling en monitoring – te vereenvoudigen. Bijkomend voordeel is een kleinere footprint.
 
‘Flygt Concertor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten over de hele wereld. Ook in Nederland is de Concertor uitgebreid getest onder lokale omstandigheden met verbluffend resultaat’, aldus René Prins, Business Development Manager bij Xylem.
Praktijktesten over de hele wereld hebben de voordelen die Flygt Concertor biedt bevestigd, inclusief:

  • Energiebesparingen tot 70 procent ten opzichte van een conventioneel afvalwater pompsysteem.
  • Verkleinen van de voorraad tot wel 80 procent als gevolg van de flexibele werking (breed werkgebied).
  • Verstoppingsvrije pompwerking en schone pompputten, waardoor tot wel 80 procent kan worden bespaard op de reinigingskosten.
  • Compact ontwerp, waardoor de omvang van de schakelautomaten tot 50 procent wordt verminderd.