Kennisprogramma Infra Relatiedagen 2017

Artikel delen

UAV-GC:
actuele
ontwikkelingen

Wanneer: 8 februari 2016, aanvang met lunch om 13.00 uur.
Waar: Scheepsbar en Vergaderzaal 1
Wie: Infense Advocaten, gespecialiseerd in aanbestedingsrecht, bouwrecht en gebiedsontwikkeling.
 
Inhoud
Tijdens de Infra Relatiedagen biedt Infense u de mogelijkheid om in het tijdsbestek van één uur beknopt en praktisch te worden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen inzake de UAV-gc, en de op basis daarvan verschenen jurisprudentie.
 
Infense
Een praktische en interactieve voorlichting is een speerpunt van Infense. Zij doen dat niet alleen door middel van algemene bijeenkomsten, maar ook veel door middel van in-house workshops. Zo leert de klant Infense beter kennen, en het bedrijf natuurlijk ook de klant en diens behoefte. Infense hoopt vervolgens op een zo optimaal mogelijke inschrijving op de aanbesteding, op een perfecte start en vervolgens realisatie van bouwprojecten. En dat kunnen zowel ‘klassieke’ opdrachten zijn of projecten waarop de UAV-gc van toepassing zijn.
 
UAV-gc
Op het gebied van de UAV-gc is voor aannemers toch wel de meeste winst te behalen. De specifieke kenmerken en mechanismen van de UAV-gc zijn nog onvoldoende ingesleten in de basis know-how van aannemers. Kansen worden daardoor gemist, en voldongen feiten ongemerkt gecreëerd. Vaak ook verkijken aannemers en installatiebedrijven zich bijvoorbeeld op de enorme administratie waarmee een UAV-gc contract gepaard gaat. Die administratie is vooral ingegeven door, en het gevolg van het instrument van toetsing en acceptatie. Hoe met dat instrument om te gaan, ook in relatie tot de vormgeving van de Vraagspecificatie? Dat is vaak een prangende juridische vraag waar, hoe begrijpelijk, nogal eens niet direct een passend antwoord op wordt gevonden. Vaak ook ontstaan eindeloze discussies met opdrachtgevers over zogenoemde wijzigingen. Vragen als: ‘Wanneer is sprake van een wijziging?’ en ‘Hoe zijn wijzigingen financieel af te wikkelen?’, spelen dan direct op. Maar ze blijven geregeld onbeantwoord, met onduidelijkheid, impasses en verstoorde verhoudingen tot gevolg.
 
Aanmelden voor de bijeenkomst: www.infense.nl
 
 

Bouwen aan vertrouwen

Wanneer: dinsdag 7 en woensdag 8 februari: 14:00 – 14:45 uur en 16:00 – 16:45 uur. Donderdag 9 februari: 13:30 – 14:15 uur en 15:30 – 16:15 uur.
Waar: Vergaderzaal 5
Wat: Een frisse kijk op omgevingsmanagement en communicatie bij projecten.
Wie: COMcept is specialist in omgevingsmanagement en communicatie. Tijdens Infra Relatiedagen bieden zij dagelijks deze workshop aan.
 
Aanmelden: Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht via in**@co*****************.nl o.v.v. deelname workshop Bouwen aan vertrouwen.
 
 
 

Meet & Match Event
(alleen voor exposanten)

Wanneer: donderdag 9 februari, 9:30 – 13:00 uur
Waar:
Wie: BS Morgen
Toegangsprijs: € 25,00 excl. Btw per persoon
 
Inhoud
Exposanten op de Infra Relatiedagen kunnen waardevolle contacten leggen en gesprekken voeren tijdens de netwerksessie Meet&Match van BS Morgen. Tafelgesprekken waarbij u op effectieve wijze met meerdere exposanten de dialoog aangaat.
De kennismaking, uw zoekvraag en de match staan hierbij centraal. Op basis van uw achtergrond (grondverzet, waterbouw of wegenbouw) wordt u ingedeeld en kunt u uw vragen bespreken. Samen dus op weg naar nieuwe business, samenwerking, concrete afspraken, adviezen en aanbevelingen.
 
Programma
09.30 uur – 10.00 uur inloop met koffie en thee en petit four
10.00 uur – 10.15 uur Welkom en uitleg
10.15 uur – 11.00 uur 1ste ronde
11.00 uur – 11.15 uur korte pauze met koffie en thee
11.15 uur – 12.00 uur 2de ronde
12.00 uur – 13.00 uur afsluiting met lunch
 
 
 

Omgevingscommunicatie

Wanneer: Donderdag 9 februari: 14:30 – 15:15 uur en 16:30 – 17:15 uur.
Waar: Vergaderzaal 5
Wat: De laatste jaren zien we omgevingscommunicatie steeds meer verschuiven naar de aannemer. Waar vroeger de overheid de publiekscommunicatie verzorgde en de aannemer de bouwcommunicatie, is het nu niet meer zo zwart-wit. Centraal staat: hoe stel je een ideale aanbesteding op en wat is de rol van omgevingscommunicatie hierin? Workshop: Is de overheid wel beter af met het aanbesteden van omgevingscommunicatie? Resultaat: Een interactieve workshop met tips voor overheden om nieuwe aanbestedingen beter in de markt te zetten.
Wie: COMcept is specialist in omgevingsmanagement en communicatie. Sjoerd Barnhoorn is specialist in communicatie aanbestedingen.
 
Aanmelden: Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht via in**@co*****************.nl o.v.v. deelname workshop Omgevingscommunicatie.